Hlavní obsah

Problém se stopery? Nečekal jsem, že bude až tak velký, říká trenér Hejkal po zklamání s Boleslaví

Teplice

Tři výhry fotbalistů Teplic v řadě v konci podzimu včetně triumfu na Spartě navnadily příznivce severočeského klubu k optimismu. Jenže vstup do jarní části prvoligové sezony přinesl zklamání, které netají ani trenér Stanislav Hejkal. Dvě porážky bez vstřeleného gólu jsou špatnou vizitkou mužstva, jež přezimovalo na osmé příčce v tabulce. Ale momentálně se pohybuje už jen na hraně desítky, znamenající účast v nadstavbové prostřední skupině.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Stanislav Hejkal na tiskové konferenci.

Článek

Jaký je váš pohled na porážku Teplic s Mladou Boleslaví 0:2?

Utkání se mi hodnotí velice těžce, protože jsme ho nezvládli. Za mého působení to byl nejhorší výkon, co se týče přístupu a nasazení. Hra postrádala drajv, chuť s výsledkem něco udělat. Pro mě tedy jednoznačné zklamání. Připravovali jsme se ve stylu, že se pokusíme uhlídat střelce Komličenka a režiséra hry Matějovského. Ten se znovu prezentoval jako mozek Boleslavi, distributor přihrávek. A v Teplicích si udělal příjemný večer.

Bylo patrné, že vám chybí hráč typu Alexe Krále, který odešel do pražské Slavie. Mladý stoper sledoval svoje nedávné teplické spoluhráče při souboji s Boleslaví z tribuny, ale na hřišti si už musíte pomoci bez něj...

Věděli jsme, že jeho absence bude asi znát. Přece jen to je zásah do sestavy. Tušili jsme, že stoperská dvojice, která nastoupila proti Boleslavi, nebude mít chuť rozehrávat a bude se schovávat. Byly tam alibistické přihrávky. Vstup do utkání jsme měli docela dobrý, jenže pak se Boleslav oklepala a z naší strany jsem viděl přehnaný respekt.

Jak hodláte nesnáze se středem obrany vyřešit?

Jak jsem naznačil, předpokládal jsem, že to bude problém. Ale nečekal jsem, že až tak veliký, pokud jde o rozehrávku a chytrost. Třeba náš hráč naskočí na Komličenka, který pak dvě minuty leží. Jeřábek má trest ještě na jeden zápas. Mohu apelovat na klub ohledně doplnění, ale spíš si budeme muset poradit se stávajícím kádrem. Do konce sezony asi vedení někoho nového na post stopera nepřivede.

Ideální není ani útočná fáze.

Chyběla nám nápaditost, když hráči soupeře střely zblokovali. Schází i moment překvapení. V posledním přípravném zápase na Kypru jsme dali jeden gól, na jaře v lize žádný. To se mi vůbec nelíbí, protože jsme si nevypracovali ani moc příležitostí.

Reklama

Související témata: