Hlavní obsah

Pracovali jsme výborně jako tým, těšila boleslavského Ladru výhra z Teplic

Josef PešoutSport.czPrávo

Pevnou součástí sestavy mladoboleslavských fotbalistů je v probíhající sezoně ofenzivní záložník Tomáš Ladra. Je společně s Takácsem jedním ze dvou hráčů z týmu, kteří zasáhli do všech jedenadvaceti odehraných zápasů středočeského celku v první lize. Dobrou formu z podzimu si přenesl i do jara, což potvrdil při vítězství Mladé Boleslavi 2:0 v Teplicích. „Snad to bude pokračovat,“ přál si Ladra s výhledem do dalších bojů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Tomáš Ladra z Boleslavi a Jakub Hora z Teplic.

Článek

Co stálo za výhrou vašeho celku na půdě Teplic?

Především musím připomenout, že to byl i navzdory výsledku náročný zápas. To platí o každém vystoupení venku. Jsme rádi, že jsme urvali tři body. Pracovali jsme výborně jako tým. I po vyloučení Šušnjara jsme v oslabení zvládli druhý poločas solidním způsobem. Byly tam od domácích střely z dálky, které skvěle pochytal Honza Šeda.

Jak Boleslavi sedí ofenzivní hra? Stará se o ní hlavně čtveřice Komličenko, Ladra, Přikryl, Matějovský. Čekali jste to?

V tomto složení směrem dopředu hrajeme už delší čas. Hodně se mluví o Nikolaji Komličenkovi, ale všichni se snažíme být prospěšní pro tým. Je dobře, že Nikolaji zůstala forma z podzimu. Dal na jaře už dva góly. A nevadí, že jen z penalt. Oběma pokutovým kopům předcházely fauly na něj, a oba proměnil. Snad mu to bude střílet dál. Hru skvěle diriguje Mára Matějovský.

Vy jste v Teplicích nastřelil tyčku. Co scházelo ke skórování?

Jen centimetry. Byla velká škoda, že míč skončil na tyči. Nakonec jsme přesto vyhráli, takže mě těší kolektivní výsledek.

Máte stálé místo v sestavě. Čemu za to vděčíte?

Jsem rád, že mi trenér dává důvěru. Pokouším se ji splácet, abych byl platným členem sestavy. Ale nejde jen o moje individuální výkony. Jako tým chceme potvrdit současnou výkonnost v příštím kole proti silnému Jablonci.

V boleslavském kádru došlo v zimě docela k velké hráčské obměně. Jak se vám jeví noví hráči?

Myslím, že doplnění se povedlo, je tady kvalita. Noví kluci si rychle zvykají a zapadli do týmu. Kdokoliv nastoupí, tak je naším cílem sbírat body, a je pozitivní, že jsme v tabulce předstihli Teplice, které byly dosud před námi.

Reklama

Související témata: