Hlavní obsah

Dočkal je volný pro Spartu! V Číně ukončil smlouvu a letí domů

Aktualizováno

Pondělní derby na Dukle ještě nejspíš nestihne. V dalším kole proti Baníku by už ovšem rudý dres obléci mohl. Fotbalista Bořek Dočkal je již jen krůček od návratu do Sparty. V Číně byla ukončena smlouva mezi hráčem a jeho klubem Che-nan Ťien-jie. Záložník je na cestě zpátky do Čech, kde by měla v nejbližších dnech proběhnout finální jednání směrem k jeho budoucnosti. Zprávy ze zákulisí přitom praví, že se Spartou je kapitán národního týmu již prakticky na všem domluven.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal (vlevo) a Lukáš Vácha se na Olympijském stadiónu v Římě radují z postupu Sparty do čtvrtfinále Evropské ligy.

Článek

Právě jeho odchodem de facto začalo období letenské bídy. Není proto divu, že už se fanoušci fotbalové Sparty nemohou svého Bořka Šikuly dočkat. A jestliže se ještě před měsícem vinou postoje čínské strany zdál návrat domů málo reálný, nyní je na dosah.

Bořek Dočkal měl s klubem, který ho před dvěma lety koupil za přibližně 230 milionů korun, smlouvu ještě na dva roky. Už nemá a je volný.

"Jednání v Číně byla náročná, ale smlouva mezi klubem Che-nan Ťien-jie a hráčem byla ukončena. Bořek je v tuto chvíli na cestě zpátky do Čech, kde by měla v nejbližších dnech proběhnout finální jednání směrem k jeho fotbalové budoucnosti," hlásí Viktor Kolář, šéf fotbalové sekce agentury Sport Investu, který byl společně s Dočkalem a kolegou Jindřichem Šťastným jednání v Číně osobně přítomen.

Reklama

Související témata: