Hlavní obsah

Má na svědomí jediný skalp Sparty. Teď Duklu obral klíčovou asistencí

Praha

Poprvé v rudém dresu vyrukoval proti Dukle, kde býval jako doma. Pražské derby nebylo pro obránce Sparty Matěje Hanouska snadným duelem. „Na Duklu nikdy nezapomenu, tady jsem začal hrát ligu. Budu na ni vzpomínat vždycky jen v dobrém. Stejně jako na Jablonec, kde jsem hrál poté,“ ujišťuje. Asistencí na vítězný Tettehův gól nakonec připravil svému oblíbenému klubu porážku 2:3. Na jeho zpověď se podívejte v přiloženém videu.

Vydřená výhra, ale strašně cenná, zhodnotil zápas Matěj HanousekVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Dukla v samostatné lize porazila Spartu pouze jednou. V srpnu 2014 doma zvítězila 1:0 a její barvy tehdy hájili Lukáš Štetina a Matěj Hanousek, dva současní hráči soupeře.

Se vzpomínkami ale na levého obránce nechoďte. „Opravdu? Už ani nevím... Jenom si vybavuji, že jednou jsme snad Spartu porazili v poháru. Já na statistiky vůbec nejsem," culí se Hanousek.

Teprve on přesným centrem na rozhodující Tettehův gól pomohl ukončit velké trápení svého týmu, po derby s Bohemkou již druhé na jaře.

„Trápení? Neřekl bych, že jsme hráli špatně. Jen jsme dvakrát inkasovali, což nám derby zkomplikovalo. Miloševič se trefil tak, že se proti jeho střele nedalo nic dělat. Dukla byla lepší až v závěru, když prohrávala a riskovala vabank. Jinak jsme byli lepší my," stojí si Hanousek za svým.

Příště s Baníkem bitva o třetí místo

Oceňuje, že i když je Dukla poslední, hrála otevřený fotbal. „Ne jako minule Bohemka, která si stoupla na vápno a kopala balony na tribunu..." srovnává dvě pražská derby.

Sparta se díky lepšímu skóre dostala na třetí příčku před Baník, který na Letné přivítá v neděli.

„Ani Baník určitě nezaleze, takže čekám další otevřenou partii. Dobrý zápas ve vynikající atmosféře," těší se Hanousek.

Reklama

Související témata: