Hlavní obsah

Sparta vyhrála dvě derby, fanoušci přesto pískají. Chápeme je, ujišťuje záložník

Paradox ligového jara na šest? Sparta! V obou kolech vyhrála, což z ostatních týmů dokázalo už jen Slovácko. A přesto letenští fanoušci na své fotbalisty pískají. Zoufalý konec podzimu je notně otrávil a mužstvo příznivce výkony v derby s Bohemians a na Dukle zpátky na svou stranu nezískalo. „V negativní atmosféře se nám nehraje nejlíp,“ líčí záložník Michal Sáček s dodatkem, že fanoušky chápe.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Sáček ze Sparty během utkání na Dukle.

Článek
Fotogalerie

Vyhrát dva zápasy v řadě? Na závěr podzimu pro Spartu nemožná věc, nezvítězila ve čtyřech posledních kolech.

Letos naopak ještě neztratila. Vyhrála všech sedm utkání v přípravě a také obě ligová derby.

Věřím, že se Dočkalův příchod do neděle dotáhne a náš výkon půjde výš, říká Zdeněk ŠčasnýVideo: Sport.cz

„V první řadě jsem spokojený, že jsme dvakrát bodovali naplno, což je momentálně nejpodstatnější. Na podzim jsme hodně posledních zápasů nevyhráli a věděli, že po přípravě musíme v první řadě bodovat. Věřím, že s výhrami budou přicházet lepší a lepší výkony," doufá trenér Zdeněk Ščasný.

Jenže blbá nálada v ochozech přetrvává. Fanoušci během obou derby skandovali: „Ščasný ven!"

Vydřená výhra, ale strašně cenná, zhodnotil zápas Matěj HanousekVideo: Sport.cz

Plný počet bodů je jedna věc, předvedená hra druhá. Klokani i Dukla jsou přitom soupeři ze samého dna tabulky.

Vydřená výhra je možná lepší

„Bohužel se nám nedaří přenést dobré výkony z přípravy i do ligy. Fanoušci proto dávají najevo svou nespokojenost. My je chápeme a respektujeme," uvědomuje si záložník Michal Sáček, že forma mužstva není ideální.

„Hra není dobrá, ale já věřím, že všechno brzy vypilujeme a budeme fanoušky brzy mít opět na naší straně. Myslím, že taková vydřená výhra 3:2 je možná lepší, než kdybychom soupeře přejeli 3:0," přemítá po bitvě na Julisce.

Za Spartu v lize poprvé nastoupil Karlsson. Naplnil očekávání?Video: Sport.cz

Velkým příslibem je pro Spartu očekávaný návrat Bořka Dočkala z Číny. Jeho příchod má být potvrzen v nejbližších hodinách.

„Párkrát jsem s ním trénoval, také jsme spolu mluvili. Pokud přijde, bude to pro klub perfektní, protože jde o vynikajícího fotbalistu. Je to lídr a osobnost," těší se i švédský nováček David Moberg Karlsson.

Reklama

Související témata: