Hlavní obsah

Klokani vezou zlaté body ze Zlína, Boleslav v nastavení urvala výhru nad Jabloncem

dos, rjmSport.cz
Aktualizováno

Víkend začal výhrou Liberce nad Duklou. Ze sobotního programu 22. kola fotbalové Fortuna ligy už jsou odehrány tři duely. Zlín doma nečekaně prohrál s Bohemians 0:2. Karviná doma jen remizovala s Teplicemi 1:1 a Olomouc v záchranářské bitvě vyhrála nad Příbramí 2:0. V posledním sobotním duelu Mladá Boleslav vyhrála nad Jabloncem 1:0, když výhru ve třetí minutě nastavení trefil Tomáš Přikryl.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Olomouce (vpravo) se radují z prvního gólu.

Článek
Fotogalerie

Každá série jednou končí. Přesvědčili se o tom fotbalisté Zlína v duelu s Bohemians. Posledních dvanáct ligových duelů s Klokany totiž Zlín vždy proměnil v bodový zisk, třináctý duel v pořadí však prohrál 0:2.

Nepříznivou sérii tak zlomili i Pražané, kteří nevyhráli před bitvou na zlínské Letné deset duelů v řadě. Gól pak vstřelili po 479 minutách hry a úspěšným střelcem nebyl útočník, ale stoper Daniel Krch. Vítězství pak v nastaveném čase pojistil záložník Kamil Vacek a tým trenéra Martina Haška může slavit zlaté body.

Karviná ani na šestý pokus nevyhrála nad Teplicemi, po remíze 1:1 alespoň o bod odskočila poslední Dukle, ale v záchranářských počtech je nerozhodný výsledek pro domácí málo. Přitom Karviná vedla, když se v nastavení první půle trefil útočník Tomáš Wágner. Jenže hosté dvacet minut před koncem z penalty dokázali vyrovnat.

Na Hané se hrála bitva tabulkových sousedů, kteří patří do skupiny bojujících o záchranu. Lépe duel zvládla domácí Sigma, jež na domácím hřišti potvrdila poslední vítězství z vršovického Ďolíčku. Středočechům nebyly nic platné posily, které přišly do Příbrami v týdnu před utkáním. Matoušek ani Chaluš se neprosadili.

Jablonec po porážce v Mladé Boleslavi ztrácí dál bod na třetí Spartu. Severočeši potvrdili, že se jim proti týmu z města automobilů nedaří. Vyhrál totiž jen jediný z posledních devíti vzájemných duelů. Tentokrát sice tým trenéra Petra Rady uhlídal kanonýra Komličenka, ale v nastavení stejně inkasoval od Tomáše Přikryla.

Program 22. kola:
Pátek
Liberec - Dukla 2:0
Sobota
Zlín - Bohemians 0:2
Branka: 27. Krch, 90. Vacek.
Karviná - Teplice 1:1
Branky: 45. Wágner - 72. Hora z pen.
Olomouc - Příbram 2:0
Branky: 27. Plšek, 90+3. Zahradníček.
Mladá Boleslav - Jablonec 1:0
Branka: 90+3. Přikryl.
Neděle
17:00 Sparta - Ostrava
Pondělí
18:00 Slavia - Slovácko
18:00 Opava - Plzeň

Reklama