Hlavní obsah

Vozábalův příchod do Mostu se táhne, Pilaře chtějí prvoligisté

MOST

Fotbalový záložník Martin Vozábal stále není hráčem Mostu, přestože se již několikrát zdálo, že jednání o jeho přestupu budou uzavřena. Nejistá je nadále budoucnost Tomáše Pilaře, po kterém by sice rádi sáhli v Blšanech, ale mostecký středopolař má i dvě nabídky z první ligy. Severočeský klub naopak už rozhodl o osudu několika zahraničních hráčů, které během zimy testoval.

Foto: SPORT.CZ

most ilustrační

Článek

Jednání se Slováckem o Vozábalovi se Mostu stále nepodařilo uzavřít. "Už několikrát jsem se domníval, že jednání spějí ke konci, ale zatím naším hráčem není," uvedl ve čtvrtek ředitel klubu Emil Boukal.

Ani o novém Pilařově působišti ještě není rozhodnuto. Hráč měl sice nakročeno do Jablonce, kde už dokonce trénoval, ale kluby se neshodly na odstupném a Pilař je zpět v Mostu. Zájem o něj mají druholigové Blšany, ale do chmelařské vísky zatím bývalý mostecký kapitán nemíří. Zájem o jeho služby mají také dva prvoligové kluby. Podle zákulisních informací jsou to znovu České Budějovice a nově také Marila Příbram.

Most naopak začal řešit budoucnost zahraničních hráčů, kteří jsou v klubu na testech. Jasno už je o devatenáctiletém keňském útočníkovi Patricku Oboyaovi, který zůstává. "Vidíme v něm velký potenciál, ale musíme mu dát čas na adaptaci. Patrick je poprvé v životě v Evropě a navíc přicestoval v chladném lednu," uvedl na klubovém webu šéf mosteckého klubu Petr Kabíček. Funkcionáři ještě řeší, zda Oboya stráví jaro v Mostu, nebo na hostování ve spřízněných Blšanech.

Sparťan Sylvestre pomáhá Tavarsovi

Nové angažmá v Česku si vybojoval také Gary Tavars z Francie, který začne v Blšanech. S aklimatizací mu pomáhá i jeho kamarád Ludovic Sylvestre z pražské Sparty.

Otazník ještě visí nad trojicí Abdelhak Boutasgount (Francie), Lubomir Bogdanov (Bulharsko) a Lou Acevski (Austrálie), kteří zatím zůstávají v tréninku pod vedením Zdeňka Ščasného. Francouz a Bulhar se potýkají se zdravotními problémy, naopak brankář Acevski by měl v sobotu nastoupit v utkání Tipsport Cupu proti Plzni.

Most už opustili útočníci Kiril Čokčev a Danny Campbell, oba by se prý mohli vrátit v létě.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice