Hlavní obsah

Dočkal o vítězném debutu: Mám víc zážitků než za poslední měsíce

Praha

Velký návrat si okořenil asistencí na vítězný gól a cenným skalpem Baníku (3:2). Bořek Dočkal nelituje, že po dvou letech znovu oblékl rudý dres fotbalové Sparty. „Rodina při mém návratu nějakou roli hrála, jsem otec dvou dětí. Ale chtěl jsem zpátky do Sparty, cítil jsem to tak. Něco jsem si během dvou let venku vyzkoušel. A chtěl být zpátky tam, kde mi bude na něčem záležet. Jen za první zápas si odnáším víc zážitků než za poslední měsíce,“ líčí záložník.

Zlepšený výkon Sparty nemůžeme svádět jen na moji přítomnost, řekl kapitán Bořek DočkalVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Porazili jste Baník a vy jste byl oslavovaným hrdinou. Co víc si přát...?

Vnímal jsem přivítání od fanoušků a návrat si užil. Mé přání bylo zase tady nastoupit, o to je všechno hezčí. Děkuji fanouškům i lidem z klubu, kteří měli kolem mého návratu hodně práce.

Po dvou minulých výhrách příznivci na mužstvo pískali. Cítíte, že s vaším příchodem nastala i změna atmosféry?

Nebylo by úplně fér svádět změnu na mou přítomnost. Přípravu jsem s týmem prošel a měl tedy možnost porovnání s podzimem. Odvedl se tady velký kus práce. Věřil jsem, že na to máme, jen je třeba dostat větší sebevědomí, aby se kvalita projevila. Nějaký pozitivní efekt můj příchod asi měl, že se lidi soustředili na jiné věci. Ale tým si proti Baníku podporu hlediště rozhodně zasloužil.

Přihrál jste Drchalovi na vítězný gól, ovládli jste přímou bitvu o třetí příčku. Tak jste si obnovený debut představoval?

Ideální by bylo vyhrát větším rozdílem, dohrávat zápas v klidu a o jedenácti... Bral bych barvitější scénáře, ale jsem spokojený. Dlouho jsem nehrál, jen trénoval. Nastoupil jsem v důležitém zápase proti týmu se stejným bodovým ziskem. Šlo nám o výhru plus udělat další herní krok, abychom cítili, že rosteme. A oba dva nejdůležitější body jsme splnili.

Z tohoto zápasu mám víc zážitků než za poslední měsíce, přiznal po svém návratu Bořek DočkalVideo: Sport.cz

Nejdřív nastřelená tyč, pak asistence. Se svým výkonem jste spokojený?

Vždycky může být lepší. Jak budou zápasy přibývat, měl bych se zlepšovat. Fyzicky už pro mě bylo první utkání na hraně, navíc jsme dohrávali v oslabení. Škoda že jsem nedal gól. Zvládli jsme ale šlágr dobře. Byli jsme schopni reagovat na těžkou situaci, o deseti jsme vedení zaslouženě potvrdili.

Třetí příčka je pro Spartu na jaře nejspíš maximem. Kam ji chcete posunout?

Přeji si, aby se vrátila na staré pozice. Aby vyhrávala tituly a byla vidět v Evropě, což bude chtít postupné kroky. Velice důležité při postupném vývoji bude, jak sezonu dohrajeme. Máme hodně mladých kluků, jejich sebevědomí pak může stoupat. Jsem velice pozitivní. Věřím, že příští sezonu nás bude velice těžké zastavovat. Udělal se tady kus práce.

Reklama