Hlavní obsah

Kulič se přestupu nedočkal, kluby budou znovu jednat o víkendu

Jednání o přestupu fotbalisty Marka Kuliče z Mladé Boleslavi do Sparty Praha stále nebyla definitivně uzavřena. O odchodu reprezentačního útočníka v pátek od odpoledne jednají oba kluby a ještě v pátek večer chtěly oznámit jeho přestup, ale na konečné podobě kontraktu se dosud neshodly a pokračovat budou během víkendu, případně během příštího týdne.

Článek

K přestupu nedošlo, přestože fotbalista se už se Spartou předběžně domluvil na smlouvě na 2,5 roku. Součástí přestupu by mělo být roční hostování Milana Kopice ve středočeském klubu. ČTK o vývoji jednání informoval sparťanský mluvčí Lukáš Přibyl.

O přestupu Kuliče se spekuluje od konce podzimní části ligy. Nebývá sice zvykem, že by si týmy z předních míst tabulky mezi sebou měnily hráče, ale už na podzim putoval opačným směrem záložník Tomáš Poláček. Příchod Kuliče se však zdál být ještě nedávno utopií, neboť Středočeši na Letnou vzkázali, že o ničem jednat dál nebudou a Kulič zůstane v Mladé Boleslavi, případně dostane možnost odejít do zahraničí.

Funkcionáři z Letné udělali vstřícné kroky

Kulič se s myšlenkou, že do Sparty nepřestoupí, těžce smiřoval. V současném působišti mu v létě skončí smlouva, a tak věřil, že ho klub uvolní bez větších potíží. Funkcionáři z Letné podle všeho nakonec udělali vstřícné kroky a vše spělo k dohodě, ke které ale zatím nedošlo.

A Kulič si mohl oddechnout. "Nabídky Sparty si velmi vážím a bude pro mě čest obléci rudý dres," prohlásil Kulič v pátek v podvečer a zavzpomínal, jak před dvěma lety odmítl nabídku konkurenční Slavie Praha. Nyní neváhal ani chvíli. "Sparta je náš nejlepší klub a já se chci podílet na tom, abych na Letné získal titul," prohlásil fotbalista, který před rokem skončil ve svém dosavadním klubu na druhém místě tabulky.

Na podzim sice nedal ani jeden ligový gól, ale věří v oživení. "Bavil jsem se s trenérem Bílkem, protože je důležité vědět, že o mě trenér stojí. Často mi volal, povídali jsme si o mém angažmá, ale na větší rozhovor bude čas až nyní," doufal fotbalista.

Bílek bude spokojen

Spokojen bude v případě přestupu i trenér Michal Bílek, který je s týmem na soustředění ve Špindlerově Mlýně. "Kulič nám svým stylem hry může opravdu pomoci. Typově je to hráč, který nám chyběl a v české lize podobného fotbalistu s jeho kvalitami a zkušenostmi nenajdete. Věřím, že pro Spartu může být okamžitě přínosem, což byl hlavní motiv, proč jsme ho chtěli," liboval si trenér, který se vrací s mužstvem do Prahy v sobotu večer a už v úterý by chtěl mít na tréninku i Kuliče. A o den později by nová posila dostala první příležitost obléknout rudý dres během strahovského dvojzápasu s Bohemians 1905.

Jednatřicetiletý Kulič sbíral první ligové starty v Lázních Bohdaneč, poté působil krátce v Drnovicích, ovšem největší část kariéry strávil v Příbrami. Po dvouletém působení v Českých Budějovicích přestoupil v roce 2005 do Mladé Boleslavi, kde si vydobyl největší renomé a také první starty v reprezentačním dresu. V lize dosud odehrál 226 utkání s padesáti vstřelenými góly. V národním týmu nastoupil třikrát, zaznamenal jeden gól.

Jednadvacetiletý Kopic přišel na Letnou v létě z Jihlavy s velkým očekáváním, ale do užšího kádru se prosadit nedokázal. A pokud se mu to podaří v Mladé Boleslavi, dostane možnost zakotvit tam natrvalo. Z výměny Kuliče za Jiřího Homolu sešlo, zkušený stoper zůstává na Letné.

Reklama

Související témata: