Hlavní obsah

Díky, Sparto, zachránila jsi tátovi život! Bitva nesmiřitelných má dojemnou dohru

Praha

Jen zřídka se podaří, že jeden zápas přinese hned dvě výhry najednou. Fotbalová Sparta takový double zaregistrovala. V ligové bitvě nesmiřitelných rivalů ostravský Baník na hřišti porazila 3:2. Vítězně pak dopadl také boj o život jednoho z fanoušků, který v letenském hledišti před utkáním zkolaboval. Díky pomoci zdravotníků kritický okamžik přežil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty (zleva) Benjamin Tetteh, Martin Hašek, David Moberg Karlsson a Bořek Dočkal se synem během děkovačky s fanoušky po utkání s Baníkem.

Článek

Dříve než na trávníku vzplála nesmlouvavá bitva, byl první zápas úspěšně vybojován. O život jednoho z domácích fanoušků.

Sparta teď zveřejnila dopis jeho dcery, která jménem celé rodiny za záchranu života děkuje.

„Jen díky přítomnosti záchranářů přímo na stadionu a rychlému profesionálnímu zásahu podle lékařů přežil. Chceme poděkovat všem, kteří byli při zásahu nápomocni," zdůrazňuje dcera.

Její otec je fanouškem Sparty celý život.

„Právě že byl v kritickou chvíli na stadionu, kde byla přítomna rychlá pomoc, mu zachránilo život. Troufám si říct, že mu Sparta vlastně zachránila život. I díky tomu můžeme věřit, že bude zase v pořádku," poukazuje dcera.

Reklama