Hlavní obsah

Dukla - Olomouc 0:4Olomouc ožívá, na Julisce i díky dvěma gólům Kalvacha deklasovala Duklu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Zahradníček 0 : 1
41. Vlkanova 0 : 2
85. Nešpor 0 : 3
90. Vlkanova 0 : 4
Záznam online reportáže

Fotbalová Olomouc obživla. Po slabším podzimu uvízla v nesnázích, do jara ale vlétla ve velkém stylu. V sobotním duelu 23. kola první ligy zvítězila na trávníku Dukly vysoko 4:0, po třetím triumfu v řadě se ocitla v klidném středu tabulky. Naopak nad Juliskou se smráká, Pražané z posledních 7 kol uhráli jen 2 body, sedm kol před koncem základní části soutěže jsou přikováni u dna tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér fotbalové Dukly Praha Roman Skuhravý.

Článek

Sigmě, která na jaře nezvládla pouze úvodní kolo s Jabloncem (prohra 1:2) se v Praze evidentně líbí, před 14 dny tu vyhrála nad Bohemians 1905 (1:0). Proti Dukle se zkraje zápasu blýskl hezkou akcí Texl, který dvěma protihráčům nasadil jesle, přihrál pod sebe Plškovi. Tomu ovšem rána nesedla.

Dukla kontrovala šancí Tetoura, který se ve vápně dostal k míči, překopl však branku. Po několikaminutové hluché pasáži se v 35. minutě vydařil hostům brejk. Zahradníček navedl z pravé strany míč na střed, Bezpalec mu dopřál luxusní čas a prostor ke střele, záložník Sigmy levačkou propálil Radu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Branislav Miloševič z Dukly. Ilustrační foto.

Do přestávky zasadili agresivnější a fotbalovější Hanáci soupeři ještě jeden úder. Kalvach si zpracoval odražený míč a obstřelil Radu. Pro hostujícího záložníka to byla premiérová trefa v lize. Kalvach se vzápětí blýskl i ve vlastní šestnáctce. Z brankové čáry odkopl balon, který propadl po vzdušném souboji brankáře Buchty a domácích hráčů.

Krátce po změně stran mohl přidat třetí branku Nešpor, v solidní pozici hlavičkoval nad bránu. Dukla přece jen oproti prvnímu poločasu přidala, v ofenzívě ale byla dlouho jalová. Až čtvrt hodiny před koncem si při kratším tlaku vyprodukovala v rychlém sledu několik střel, Buchta ale všechny zneškodnil. Hosté však drama nepřipustili, v závěru navíc Nešporem a Kalvachem přidali další dvě trefy.

Dukla Praha - Sigma Olomouc 0:4 (0:2)
Branky: 41. a 90.+1 Kalvach, 35. Zahradníček, 85. Nešpor. Rozhodčí: Berka - Pelikán, Pospíšil. ŽK: Krunert, Ďurica - Sladký, Nešpor, Vepřek. Diváci: 1413.
Dukla: Rada - Raspopovič, Ďurica, Bezpalec - Miloševič (46. Hadaščok), Koval, Krunert (46. González), Douděra - Tetour (72. Djuranovič) - Podaný, Holenda. Trenér: Skuhravý.
Olomouc: Buchta - Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek - Zahradníček, Houska, Plšek (82. Dvořák), Kalvach, Texl (73. Falta) - Nešpor (87. Yunis). Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: