Hlavní obsah

Ono se to zlomí, věří Rada, že jeho Jablonec zase začne střílet góly a dobré výkony zúročovat v body

Plzeň

Jen pro připomenutí - během prvních jednadvaceti kol nastřílel Jablonec soupeřům 42 gólů a byl druhým nejproduktivnějším týmem v lize hned po Slavii. V posledních dvou zápasech v Mladé Boleslavi a v Plzni ovšem nedal ani jednu branku, takže celkem zákonitě vyšel bodově naprázdno. „A to jsme hráli v Mladé Boleslavi výborně a v Plzni ještě lépe. O to víc mrzí, co nás potkalo,“ rozladily trenéra Severočechů Petra Radu dvě prohry po sobě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

V souboji (zleva) Tomáš Břečka z Jablonce a Jean-David Beauguel z Plzně.

Článek

Čekalo se, že zimní odchody a změny v jabloneckém kádru mužstvem Severočechů pořádně otřesou, jenže Rada se s nimi vyrovnal náramně.

Jeho tým hraje i na jaře jako z partesu. Vyhrál v Olomouci, dost nešťastně se nechal doma připravit o výhru nad Opavou, v Mladé Boleslavi i Plzni měl nad soupeři navrch. Jen bodů nemá tolik, kolik by si trenér představoval.

„Hrajeme opravdu výborně. V Plzni jsme podali ještě lepší výkon než týden před tím v Mladé Boleslavi. Diktovali jsme tempo hry, ve druhé půli jsme Viktorii k ničemu nepustili, v závěru zápasu jsem registroval, že z nás mají domácí strach. V Plzni se hned tak často nestává, aby dostávali hráči pět minut před koncem z lavičky pokyn, že mají čas," neměl jablonecký trenér k výkonu svých svěřenců výhrady.

Tedy samozřejmě až na to, že zase nedali gól. „Ale když jsme jich v předešlých 21 kolech nastříleli dvaačtyřicet, neznamená to, že je neumíme dávat. Chybí nám ovšem klid ve finální fázi a také trochu štěstí," připomínal Rada minulé utkání v Mladé Boleslavi, kdy si jeho hráči připravili minimálně šest vyložených šancí, a přesto vyšli naprázdno. Tyč trefenou hlavičkujícím Doležalem v plzeňském zápas vzpomenul samozřejmě také.

„I po všech změnách, které jsme prodělali, mužstvo dokazuje, že sílu má a výkony, herním projevem a fotbalovostí do první šestky patří. Po dvou prohrách v řadě se ale musíme odrazit a zase střílet góly, které nás zdobily. Chce to jednu šťastnou trefu a ono se to zlomí," dával Rada svým hráčům hned po plzeňském střetnutí infuzi sebedůvěry, kterou po dvou prohrách potřebují.

Reklama

Související témata: