Hlavní obsah

Byli jsme dominantnější. Dlouho jsem neviděl Spartu hrát tak defenzívně, hřál Hornyáka výkon Liberce

Liberec

Na svůj tým pěl chválu, byť ho finální výsledek moc bolel. Liberečtí fotbalisté zejména v první půli favorizovanou Spartu přehrávali, jenže gólové odměny se nedočkali. Navíc v třaskavé bitvě nakonec padli. Není divu, že z tváře kouče Zsolta Hornyáka sršelo po utkání rozčarování a smutek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovanu Liberec Zsolt Hornyák během utkání se Spartou.

Článek

„Těžko se mi to hodnotí. Hlavně v prvním poločase jsme podali velmi kvalitní výkon. Už dlouho jsem neviděl Spartu hrát tak defenzívně a v některých chvilkách zoufale. Držení míče bylo jednoznačně v nás prospěch, soupeře jsme do ničeho nepustili, donutili ho bránit a odkopávat míče," hřálo trenéra Slovanu.

Jeho svěřenci byli v úvodních pětačtyřiceti minutách dost aktivní a jejich vysunutý presink dělal soupeři problémy. „Získávali jsme balony na útočné polovině a z toho pramenily naše šance," vysvětloval Roman Potočný. Sám měl na kopačce gól, jenže zblízka zamířil pouze do boční sítě. „Míč jsem měl přímo mezi nohama a měl ho hrát asi pravačkou, ale nevím, jak by to skončilo. Střílel jsem svojí silnější nohou a chyběly jenom centimetry," povzdechl si 27letý záložník.

Situace ho mrzela stejně jako všechny borce v modrobílých dresech. V 56. minutě totiž neuhlídali standardní situaci a Costa je po Dočkalově centru přesnou hlavičkou ztrestal. „Přitom jsme si před zápasem říkali, že takhle těžký zápas bude možná rozhodovat jedna maličkost. V detailech jsme se dopustili jediné chybičky, která nás stála výsledek," štvalo Hornyáka, který před pauzou ztratil kvůli zranění stopera Tarase Kačarabu.

Pro Slovan je porážka krutá, i když po změně stran Pražané hru vyrovnali a domácí do šancí už tolik nepouštěli. „Byli jsme nervózní v rozehrávce. Ale myslím, že celý zápas jsme byli dominantnější než Sparta. První poločas byl však z naší strany určitě kvalitnější než druhý," potvrdil kouč. Liberečtí v závěru sahali aspoň po bodu. Jenže Kozák z pokutového kopu nechal vyniknout Florina Nitu. „Je to škoda. Ale penaltu nedal třeba ani Ronaldinho," připomněl Potočný.

Reklama

Související témata: