Hlavní obsah

Zasloužili jsme si dostat na držku, takhle se liga nehraje, hodnotil kouč Kopecký prohru Opavy

Teplice

Fotbalisté Opavy stále čekají na první jarní vítězství v lize. Po dvou remízách, domácí prohře s favorizovanou Plzní výsledkově neuspěli ani v Teplicích, jejichž tým naopak vydřel tříbodový zisk potřebný pro posun do prostřední skupiny v tabulce. Opavský trenér Ivan Kopecký byl po porážce 2:3 plný emocí, při nichž neskrýval zklamání ani rozčarování.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Teplic se radují z třetího gólu, vpravo je trenér Stanislav Hejkal.

Článek

Jaké je vaše bezprostřední hodnocení zápasu v Teplicích?

Musím říci, že první poločas byl z naší strany hodně slabý. Podali jsme nejslabší výkon a kvůli nedůslednosti a nešikovnosti jsme umožnili soupeři, ale šel do vedení až na 2:0. Opravdu jsme si zasloužili dostat na držku za to, co jsme předváděli. Takhle se liga nehraje a v ní se tímto stylem nebojuje.

Co jste říkal hráčům v kabině?

To ode mě nechtějte slyšet. Nebyla to příjemná slova a nechci je specifikovat. Vadilo mi, že nám chybí energie, drajv. Po domluvě bylo vidět, že jsme se přece jen zlepšili. Povedlo se nám dát první a kontaktní gól už na konci prvního poločasu, což bylo dobře. Ale asi jsme urazili fotbalového boha tím bohorovným výkonem zpočátku. Soupeř nás potom znovu zaskočil gólem na 3:1, kdy jsme mu na něj přímo nahráli.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva autor dvou teplických gólů Jakub Hora a Petr Zapalač z Opavy.

Nakonec vám nepomohlo ani zkorigování na 3:2.

Ten nahoře nás asi vytrestal za zmíněný a nepovedený první poločas.

Jaký poznatek si odvážíte z Teplic?

Hráčům přesně do hlavy nevidím. Moc mě mrzí, že čekáme na inkasovaný gól jako na facku. Pak se probíráme. Budeme si to muset zanalyzovat, protože tohle se už nesmí opakovat.

Reklama

Související témata: