Hlavní obsah

Vyprodaný šlágr poslední šancí pro Spartu. Draží se zbytek lístků

Praha

Bitvu o titul navzdory čtyřem jarním výhrám sledují z uctivé vzdálenosti. Fotbalisté pražské Sparty ztrácejí na první Slavii čtrnáct a na druhou Plzeň jedenáct bodů. Právě mistrovskou Viktorii v sobotu ve šlágru 24. ligového kola na Letné hostí. „Všichni cítíme, že se blíží velký zápas. Pro nás možná první a poslední šance pokusit se udělat na ně zespoda tlak. Pokud se chceme ještě o něco pokusit, musíme vyhrát,“ uvědomuje si kapitán Bořek Dočkal.

Duel Sparta -Plzeň je vyprodaný. Sparťan Matěj Hanousek si na takové návštěvy musí teprve zvykatVideo: Sport.cz

 
Článek

Sparta již během víkendu oznámila, že na Plzeň je vyprodáno. Zájemci však ještě jistou šanci mají. Od úterního dopoledne do středečních 18:00 se draží posledních pár vstupenek. Výtěžek půjde na konto Nadačního fondu ACS, který se stará o bývalé hráče Sparty ve finanční nouzi.

Atmosféra bude každopádně zase vypjatá. „Hrál jsem v Jablonci a v Dukle... Pro mě je zadostiučinění, že po sedmi letech v lize jsem v týmu, na který chodí tolik fanoušků," poukazuje nováček Matěj Hanousek s úsměvem na své předchozí štace v mnohem komornějším prostředí.

Plzeň dalším rivalem po Slavii

„Nechci říct, že v Dukle nebo v Jablonci jsem se měl špatně. Naopak, nadále se o ně zajímám a fandím jim. Ale domácí zápasy jako byl minule s Baníkem jsem tam nezažil, takže se těším na každý takový," líčí Hanousek.

Mazáci stále staví nejvýš duely se Slavií.

„Derby je pořád něco víc, největší zápas ligy. Tak to bude vždy. Plzeň má ale silný tým, posbírala spoustu titulů, tak se stala dalším z našich rivalů. Utkání má v sobě obrovský náboj," potvrzuje zkušený záložník Boček Dočkal.

Zápas Sparta - Plzeň se hraje v sobotu od 17:30. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama