Hlavní obsah

Přichází Vrbova oblíbená disciplína, duel se Spartou. Kouč chce dostat pod tlak Slavii

Nic nového, zase stojí proti Pražákům. Vedoucí Slavii doma nedávno fotbalisté Plzně porazili, takže se za ní drží jen tři body. Teď Viktoria potřebuje uspět i na hřišti Sparty, která bitvu o titul sleduje z uctivé vzdálenosti. „Chceme udělat všechno pro to, abychom dostali Slavii pod tlak,“ ujišťuje plzeňský trenér Pavel Vrba, že cílem obhájců titulu na Letné je další tříbodový zisk.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba se těší na šlágr na Spartě.

Článek

Duely se Spartou? Trenérova oblíbená disciplína! Právě proti Spartě zahájil Pavel Vrba své působení na lavičce Viktorie, ze třinácti ligových duelů prohrál s Letenskými jen dvakrát.

„Zápasy se Spartou, Slavií a dneska i s Baníkem jsou trochu jiné. Bývají vyprodané stadiony a panuje úžasná fotbalová atmosféra. Doufám, že stejná bude i teď na Spartě a že uhrajeme výsledek, který nás bude těšit," plánuje Vrba v rozhovoru pro klubový web.

Výraznou roli budou hrát standardky, říká Bořek Dočkal před soubojem s Plzní.Video: Sport.cz

Viktorka má před třetí Spartou luxusní náskok 11 bodů. Její sobotní soupeř však všechny jarní zápasy vyhrál.

„Sparta má momentálně velice dobrou formu. Začínají budovat mužstvo trochu jiným způsobem než před několika roky, kdy sázeli spíš na zahraniční hráče. Cesta, kdy polovinu mužstva tvoří čeští hráči a polovinu hráči ze zahraniční, mi přijde pro české týmy přirozenější," všímá si Vrba.

K dispozici bude mít také uzdraveného Jana Kopice.

Možná budou hrát trochu jinak, míní Ščasný

Pražané dobře vědí, proti komu stojí. Výkon z posledního utkání v Liberci by jim proti Viktorii nestačil.

„Musíme spíš navázat na výkon doma s Baníkem a připravit se na Plzeň ještě lépe než na Baník," ujišťuje na klubovém webu trenér Zdeněk Ščasný.

Duel Sparta - Plzeň je vyprodaný. Sparťan Matěj Hanousek si na takové návštěvy musí teprve zvykat.Video: Sport.cz

Bilance vzájemných zápasů z poslední doby mluví jasně pro Plzeň. „V drtivé většině zápasů měla náskok, který má zase. Stačilo jim hrát zkušeně zezadu a na brejk. Tentokrát přijíždějí v době, kdy v zásadě nesoutěží se Spartou, ale bojují na dálku se Slavií o titul. Jsou v situaci, kdy budou chtít vyhrát. Možná budou hrát trochu jinak. My se ale stejně musíme připravit po svém," přemítá kouč Sparty.

Reklama

Související témata: