Hlavní obsah

Ščasný nehodnotí, kam se Sparta vrací. Pomalu si zase získává respekt

Praha

Čím větší sérii jarních vítězství táhnou, tím víc je pálí zoufalý závěr podzimu. Fotbalisté pražské Sparty sice jasně přehráli Plzeň 4:0, na její druhou příčku však stále ztrácejí osm bodů. Na vedoucí Slavii dokonce čtrnáct. „Potvrdilo se, že jsme od přípravy zvládli všechny zápasy. Někdy bojovností, někdy fotbalovostí,“ cení si trenér Zdeněk Ščasný. Jeho hodnocení šlágru si můžete poslechnout v přiloženém videu.

Dneska se nám sešlo opravdu všechno, pochvaloval si trenér Zdeněk ŠčasnýVideo: Sport.cz

 
Článek

Když nic jiného, zase si na svou stranu naklonili vlastní fanoušky. Skalp mistrovské Plzně potvrdil vydařený vstup do jara.

„Pomalu si zpátky získáváme respekt, což bylo potřeba. Uvidíme, jak se situace bude dál vyvíjet, ale strašně bodů jsme ztratili na podzim," lituje trenér Zdeněk Ščasný.

Nejmladší střelec první ligy Adam Hložek načal zkázu PlzněVideo: Sport.cz

Nečekaně vysokou výhrou se Sparta aspoň trochu vrací do boje o Ligu mistrů.

„Nechci hodnotit, kam se vracíme. Že jsme proti Plzni hráli výborně, je takový bonus."

Pokud by se šance naskytla...

Ale přece jen, o druhém místu teď Sparta může aspoň přemýšlet.

„Pokud by se šance naskytla, museli bychom být blázni, kdybychom ji nevyužili. Zatím ale naprosto upřímně říkám, že je pro mě nejdůležitější zvládnout další domácí zápas s Olomoucí," ujišťuje Ščasný.

Spolupráce Dočkala s Kangou zafungovalaVideo: Sport.cz

Jeho mladý tým se ve šlágru vzbouřil proti zkušeným šampionům.

„Myslím, že se sešlo úplně všechno. Byl to ideální výkon. Vyhráli jsme 4:0 a měli ještě další šance. Podařilo se nám překvapit Plzeň jak taktickým záměrem, kdy hrál Dočkal zprava a Kanga ve středu, tak vysokým presinkem," pochvaluje si kouč Sparty.

Reklama

Související témata: