Hlavní obsah

Životodárná výhra, oddechl si Skuhravý po bitvě s Karvinou. Djuranovič ho klukovinou naštval

Na Julisce konečně vytryskl gejzír radosti. Záchranářskou bitvu s Karvinou fotbalisté Dukly zvládli a s fanoušky poprvé na jaře oslavili tři body, díky nimž se odpoutali z ligového dna. Trenér Roman Skuhravý si po závěrečném hvizdu zhluboka oddechl, byť dobře ví, že jeho mužstvo čeká ve zbytku sezony ještě fůra práce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dukly Praha Roman Skuhravý.

Článek

„Tahle výhra je ale pro nás životodárná. V reprezentační přestávce se můžeme trochu zklidnit a připravit na zbývající zápasy. Nemáme v závěru jednoduchý los, ale klíčová bude baráž. My i Karviná máme jediný cíl: neskončit šestnáctí," vysvětloval. „Po jednom utkání se liga nezachrání, ale uleví se nám, že jsme konečně ochutnali pocit vítězství. A je lepší být v tabulce před Karvinou než za ní," přitakal záložník Marek Hanousek.

Vítězství (2:1) má pro Pražany psychologický efekt, vždyť naplno bodovali poprvé od 23. listopadu. Hlavně zásluhou impozantního začátku, po němž zasadili hostům dva tvrdé direkty. Po penaltě Djuranoviče a hlavičce Miloševiče rychle vedli o dva góly a zaskočený protivník byl zralý na ručník. „Vstup do utkání jsme měli opravdu fantastický, lepší snad nejde mít. Postupem času jsme ale přecházeli v pasivitu," utrousil Skuhravý.

Slibně rozehraná partie se totiž Dukle po půlhodině hry zkomplikovala. Wágner snížil a polil Karvinou živou vodou. Domácí sice v druhé půli hrozili z brejků, jenže nebezpečnější byli Slezané a vyrovnání místy viselo ve vzduchu. „Protrpěli jsme si zápas až do konce. Ale ubojovali jsme to, což nás může posílit," připomněl Hanousek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Dukly Praha Daniel Souček a Jakub Podaný se radují po vítězném utkání.

„Po změně stran jsme byli opravdu horším týmem, ale jako hráč tomu rozumím. Já, hráči i celý klub neprožíváme lehké období a následky byly vidět i v tomhle zápasu. V druhé půli jsme přešli na čtyřkovou obranu, protože jsme měli problémy se soupeřovou levou stranou. Hektika při autových vhazováních a standardních situacích byla znatelná," ušklíbl se 44letý kouč, který v sestavě postrádal některé opory. Třeba vykartovaného stopera Raspopoviče nebo zraněného matadora Ďuricu. „Jeho stav nás trápí asi nejvíc. Klíčové hráče se zkušenostmi nutně potřebujeme. Má zlomeninu metatarzu. Uděláme všechno proto, aby byl na zbývajících pět kol připravený," ujistil.

Pro následující duel v Opavě ke všemu ztratil ještě Djuranoviče, jenž v nastavení uviděl druhou žlutou kartu a putoval do sprch. „Uroš je zvláštní. Má předpoklady, aby byl velkým hráčem, jenže jeho emoce s ním třískají takovým způsobem, že se u něj stávají i takové věci. Dostat v 93. minutě červenou kartu je klukovina," zlobil se Skuhravý.

Reklama

Související témata: