Hlavní obsah

S Dočkalem do Edenu? Start lídra Sparty v derby je krajně nejistý

Praha

Dosud jedinou jarní porážku v Mladé Boleslavi dokázali zaplašit. Nejprve na penalty přešli v poháru přes Teplice, teď v lize porazili Zlín (2:0). Fotbalisté pražské Sparty tak vyrazí k nedělnímu derby na Slavii s obnoveným sebevědomím. „Až na výpadek v Boleslavi jaro zvládáme výsledkově slušně. Některé zápasy i herně. Uděláme vše, abychom odehráli výborný zápas,“ slibuje trenér Zdeněk Ščasný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal ze Sparty během utkání v Liberci.

Článek

Čekání na Bořka Dočkala se prodloužilo o další utkání. Zraněný lídr Sparty sice před duelem se Zlínem usedl v dobrém rozmaru na domácí lavičku, ovšem jen v civilu. Na hřišti znovu chyběl a spoluhráčům tak může být momentálně nápomocen jen radou.

V derby s rozjetým lídrem tabulky by Letenští špílmachra moc potřebovali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Benjamin Tetteh ze Sparty oslavuje gól na 2:0 během utkání se Zlínem.

„Co se týče Bořka, situace se moc nezměnila. Těžko říct, zda bude na derby v pořádku. Nevíme. Nedokážu odpovědět, jestli nastoupí," říká kouč Zdeněk Ščasný.

Může se uklidňovat aspoň zjištěním, že i bez Dočkala dokáže mužstvo až na jednu výjimku vyhrávat.

„Chtěli bychom, aby se Bořek vrátil co nejdřív. Je důležitý pro tým. Pokud bude schopen nastoupit, bude mužstvo ještě lepší," maluje si trenér.

První jarní duel bez Frýdka

Otestoval si další složení zálohy. Na jaře poprvé nehrál Frýdek, jemuž hrozila osudová osmá žlutá karta. Zastoupil ho Hašek, který byl jako první ještě za bezbrankového stavu střídán.

„Dlouhodobě jsme plánovali, že kádr protočíme. Chtěli jsme si vyzkoušet jinou středovou dvojici než s Martinem. Má své přednosti, Hašek se Sáčkem jsou zase tvořivější. Nemůžu říct, že bych byl z Haškova výkonu zklamaný. V žádném případě ne. Šlo o taktické střídání," líčí Ščasný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Hašek ze Sparty během utkání se Zlínem.

V útoku dostal Drchal přednost před Tettehem. Afričan přišel až jako žolík a po pěti kolech bez gólu se hned zase trefil. Jako by mu usazení na lavičku pomohlo.

„Určitě mu pomůže, že dal branku. Pracoval dobře, sklepával míče. V Boleslavi nehrál v první půli špatně. V Teplicích nebyl stoprocentně fyzicky připraven na zápas. Proti Zlínu ale hrál velmi dobře," srovnává Ščasný.

Reklama

Související témata: