Hlavní obsah

Ščasný: Asi můj nejhorší zápas ve Spartě. Je třeba se omluvit

Praha

Šok je slabé slovo. Sestava Sparty sice nebyla standardní, několik fotbalistů jí chybělo. Domácí porážka 1:3 s předposlední Karvinou je však senzací a pro letenský klub ostudou. Jinak se nečekaný výsledek vyložit nedá. „Nemá smysl diskutovat, jestli nám někdo chyběl. Hráli jsme přece s Karvinou a věděli, jak se prezentuje. Dvě strašidelné chyby nás hodily do paniky. Zápas si samozřejmě rozebereme,“ kaboní se trenér Zdeněk Ščasný, jehož odvolání se letenští fanoušci po čase zase dožadovali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný si prožil velké zklamání...

Článek
Fotogalerie

V různých etapách jste tady odkoučoval spoustu zápasů. Je duel s Karvinou vaším nejhorším ve Spartě?

Asi jo, potkalo se úplně všechno... Není co říci, je třeba se omluvit za náš výkon. Ano, jeden z nejhorších určitě.

Nenašel se nikdo, kdo by tým strhl. Nechybí vám kapitán Dočkal víc, než je zdrávo?

Samozřejmě nám chybí, ale již delší čas. I bez něj jsme už některé zápasy otáčeli. Jeho absence přece neznamená, že bude třeba vystřídat tak devět hráčů...! Že podáme takový výkon, navíc když jsme hráli s Karvinou.

Civič a Radakovič dostali šanci po delší době, ale nechopili se jí. Je to pro vás signál směrem k letním změnám v kádru?

Bylo by nefér svádět zklamání na kluky, kteří delší dobu nehráli. Máme plán na léto tak jako tak, budeme se ho držet. Na střídání bylo devět, deset hráčů, což oni vědí. Nedovedu si vysvětlit proč, jestli zápas podcenili...

Ve středu hrajete na Slavii v semifinále poháru. Budete tam mít k dispozici již více hráčů?

Pro nás půjde o strašně důležitý zápas. Nevím, kdo bude do středy k dispozici. Absencí bylo dost, dva tři hráči vypadli až v den zápasu na poslední chvíli, proto jsme na lavičku brali kluky z juniorky. Samozřejmě může hrát Kanga, který v lize stojí za žluté karty. Aspoň on přibyde.

Proč nehrál Plavšič, hrdina minulého derby?

Měl ze Slavie nakopnutý lýtkový sval. Důkladné vyšetření ho nepustilo do zápasu, nebyl schopen ani trénovat. Takže nevíme, kdy se vrátí.

Měl by trenér Zdeněk Ščasný po ostudě s Karvinou skončit v roli trenéra fotbalové Sparty?
Ano.
68,7 %
Ne.
31,3 %
Celkem hlasovalo 2132 čtenářů.

Reklama

Související témata: