Hlavní obsah

Ruský šutér zase pálil, sen Boleslavi o šestce je ale pryč. Rozhodí nás jedna situace, štve Hájka

Praha

Z trávníku na Julisce odcházeli rozladění. Fotbalisté Mladé Boleslavi promrhali na Dukle dvougólový trhák a po plichtě 2:2 se jim naděje o účasti ve skupině o titul rozplynuly.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Běžecký souboj v podání Daniela Součka z Dukly a Nikolaje Komličenka z Mladé Boleslavi během utkání první ligy.

Článek

„Zárodek byl v našem lajdáckém pojetí za stavu 2:0. Chodili jsme čtyři na dva, tři na jednoho a nebyli jsme schopni si ani přihrát," žehral trenér Jozef Weber. „O šestku už nebojujeme, ale dostali jsme se mimo zónu ohrožení a teď zabojujeme o vítězství v druhé skupině," utrousil.

Jeho svěřenci zaostávají před posledním kolem základní části za aktuálně šestým Libercem o tři body, jenže bilance vzájemných utkání hovoří pro Severočechy. Sobotní partii přitom tým z města automobilů slibně rozehrál, v závěrečné čtvrthodině ovšem selhal. „Jsou to hořké pocity. Z jedné strany asi přišlo uspokojení, z druhé možná strach o výsledek. Byli jsme moc ustrašení, kazili spoustu balonů," mrzelo záložníka Dominika Maška, který v 58. minutě vystřídal Buchu a po sedmnácti minutách pobytu na hřišti tečovanou ranou zvýšil na 2:0. Zároveň slavil premiérovou trefy v boleslavském dresu po zimním příchodu z Bohemians.

„Naskočil jsem na hřiště tentokrát na delší dobu a dal gól, což mi doufám osobně pomůže. Ale jak říkám, pocity jsou teď spíš špatné," povzdechl si. „V 75. minutě vedeme o dva góly a pak nás rozloží jedna situace, kdy si myslíme, že to může být ofsajd. Ale nekřivdím rozhodčím, je to prostě o tom se semknout, koncentrovat a neřešit věci okolo," přitakal obránce Tomáš Hájek.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Petr Mareš z Boleslavi a Lukáš Holík z Dukly během utkání první fotbalové ligy.

V kabině Středočechů vládla ponurá nálada. Čekání na vítězství protáhli na tři zápasy, byť se znovu mohli opřít o nejlepšího ligového šutéra Nikolaje Komličenka. Ruský kanonýr minulé dva zápasy nehrál kvůli karetnímu trestu, jeho návrat do sestavy však proběhl ve velkém stylu. V první půli otevřel skóre, jeho další nebezpečná střela jen těsně minula pravou tyč. Navíc v průběhu utkání vyhrál řadu osobních soubojů a dokázal udržet míč. „Nastoupil faktor Komličenko, který dostal tak málo prostoru, ale to mu stačí k tomu, aby Boleslavi dopomohl k vedení," ušklíbl se kouč Dukly Roman Skuhravý.

Vytáhlý forvard má excelentní střeleckou formu. V probíhajícím ročníku nejvyšší soutěže zaznamenal už 22. gól a vyrovnal zápisy Radka Druláka ze sezony 1995/1996 i Vratislava Lokvence ze sezony 1999/2000. Na rekord Davida Lafaty z ročníku 2011/2012 mu scházejí tři zásahy.

„U gólu zachoval klid, vzápětí mu při druhé střele chybělo štěstí. Byl u všeho podstatného, co jsme v ofenzívě měli. Je pro nás strašně důležitý hráč. On a Přikryl byli jediní, kteří snesli prvoligové měřítko," připomněl Weber, jenž neskrýval rozhořčení nad výkony některých hráčů.

„Po přestávce jsme z aktivity úplně vypadli a pohodlným fotbalem jsme si nechali brát míče od Dukly. Ta chodila do brejků a měla několik šancí. Nezasloužili jsme si výhru, protože hlavně v druhé půli, abych nepoužil nějaké silné slovo, jsem z výkonu hodně zklamaný. Chceme se posunout dál a někteří hráči ukázali, že na to nemají. Jak jsme hledali v zimě, budeme hledat v létě, nic se nedá dělat, příležitostí bylo dost," řekl Weber.

Reklama

Související témata: