Hlavní obsah

Alespoň dílčí úspěch, oddechl si Pivarník. Zlín si zahraje play off

Alespoň dílčí úkol kouč Roman Pivarník splnil. Zlín se pod jeho vedením na jaře nepropadl z elitní šestky do skupiny, kterou čeká boj o záchranu, ale zakotvil uprostřed tabulky, takže bude hrát play off „Věděli jsme, že jdeme do jara s hodně oslabeným kádrem,“ připomínal Pivarník, který během zimní přestávky vystřídal na trenérské lavičce Michala Bílka, změny, k nimž v kádru jeho týmu došlo.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Zlína Roman Pivarník během utkání nejvyšší fotbalové soutěže.

Článek

„Traoré odešel už na podzim do Slavie, Beauguel obstarávající střelbu a góly přestoupil do Plzně, zmizeli i další hráči," vypočítával Pivarník po sobotní prohře v Mladé Boleslavi ztráty, s nimiž se musel vyrovnat.

V jedenácti jarních kolech tak Zlín posbíral pouhých devět bodů. Ale i ty stačily k deváté příčce, a tudíž účasti ve skupině, v níž se bude bojovat o šanci dostat se do pohárové Evropy. Pro Zlín byly klíčové tři body, které získal v předposledním kole výhrou nad vítězem základní části Slavií.

V posledním dějství v Mladé Boleslavi ovšem už zase v ničem nepřipomínal tým, který zdolal ligového lídra.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Zlína Roman Pivarník se raduje z vítězství svého týmu nad Slavií v utkání nejvyšší soutěže.

„Logicky, protože jsme se museli obejít hned bez čtyř hráčů základní sestavy, kteří nastoupili proti Slavii. Džafič, Vyhnal a Bartošák jsou zraněni, potrestaný Poznar také hrát nemohl. Máme příliš úzký kádr, než abychom je nahradili," posteskl si Pivarník.

„Mělo to ovšem i svá plus. Mohli jsme dát příležitost mladým hráčům, kteří se s námi připravují. Slaměna nastoupil poprvé v základu, z juniorky jsem vytáhl Nečase, příležitost dostal i dorostenecký reprezentant Cedidla."

Vzhledem k rošádám v sestavě tudíž hladká prohra Zlína v Mladé Boleslavi ani tolik nepřekvapila. Zvláště, když domácí trenér Weber nasadil vůbec poprvé od samého začátku útočnou dvojici Komličenko - Mešanovič, která hosty za poločas vyřídila.

„Věděli jsme o této variantě, ale nijak speciálně jsme se na Komličenka a Mešanovičce nepřipravovali. Ostatně, hráli jsme se třemi stopery, kteří by si měli s útočnou dvojicí soupeře poradit. Jenže neporadili, z brejkových situací středem hřiště jsme dostali tři góly," glosoval Pivarník hladkou prohru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Roman Pivarník.

Na Zlín ale i tak čeká play off, do kterého vstoupí už v pátek domácím zápasem s Olomoucí.

„Je to velmi těžký soupeř, který má zkonsolidované mužstvo, což v průběhu jara dokazoval. Jakmile z olomouckých hráčů spadl psychický tlak a měli jistotu, že jsou zachráněni, probudili se a na jejich hře a výsledcích to bylo patrné," přiznával Pivarník, pro něhož půjde o pikantní souboj. Nejenže v Olomouci žije, ale Hanáky v minulosti sám trénoval.

„Bude záležet na tom, zda lékaři dají do pátečního prvního utkání dohromady zraněné hráče. Nadstavba nám ale každopádně nabízí příležitost, abychom se pokusili dostat dál, a my se ji samozřejmě budeme snažit využít."

Reklama

Související témata: