Hlavní obsah

Ať se Nguyen zase dobře vyspí, přejí si v Liberci. Na Slavii má platit i nechutný presink

Bude to pro něj pikantní souboj. Liberecký gólman Filip Nguyen čaroval proti střelcům Slavie v lize ve 26. kole, kdy životním výkonem vychytal v Edenu bod za remízu 1:1. V sobotu má se spoluhráči její ofenzivní síle čelit znovu. Tentokrát pod Ještědem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký brankář Filip Nguyen při zákroku v duelu se Slavií.

Článek

„Byl bych rád, kdybychom udělali tři body. Kluci dobře brání, což si tady podle mě tady už ověřila Sparta i Plzeň. Do mnoha šancí se nedostali. Samozřejmě Slavie si jich asi vytvoří víc, ale doufám, že podáme kolektivní výkon a zase tolik jich nebude," uvádí velká opora Severočechů.

„Filip Nguyen tehdy podal nadstandardní výkon. Při závěrečném tlaku zlikvidoval snad tři čtyři dobré střely Slavie. Ale zvládli jsme to i díky výbornému kolektivnímu výkonu, který bych chtěl vyzdvihnout. Nemusíme si nic nalhávat, současná Slavia má svou sílu. Takhle bych si představoval, abychom odehráli nadstavbovou část," přeje si liberecký kouč Zsolt Hornyák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký brankář Filip Nguyen v objetí s útočníkem Liborem Kozákem při utkání se Slavií.

Zajímá se Slavia o libereckého gólmana?

Nguyena čeká pikantní souboj i kvůli tomu, že se množí spekulace o zájmu sešívaných o něj.

„Nějaké ruchy se odehrávaly, ale na to se nesmím soustředit. Koncentruji se jen na zápas a předzápasové tréninky, snažím se myslet jen na fotbal a na to, co se děje, ne co se může dít," říká gólman s přezdívkou Bagy.

Jisté je, že v Edenu musel na jaře zaujmout. „Filip nás v Edenu podržel. Věříme mu. Poslední dobou převádí velice dobré výkony. Je velkou oporou. Snažíme se, aby na něj šlo co nejméně střel, ale když už na něj něco jde, umí to chytit, což je hrozně důležité, pokud se můžete na gólmana spolehnout. Navíc umí perfektně nohama. Asi mu nebudeme chtít dopřát tolik střel jako v Edenu, ale něco na něj určitě půjde. Při kvalitě Slavie se s tím počítá. Doufám, že se dobře vyspí, tak jako my všichni," povídá obránce Slovanu Matěj Hybš.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář fotbalového Liberce Filip Nguyen.

„Věřím, že na domácím trávníku budeme dvakrát silnější než v Edenu, naopak Slavia podle mě není úplně nadšená, že začíná v Liberci. Kvalitativně se s nimi asi úplně srovnávat nemůžeme, nicméně svou kvalitu také máme a věřím, že když každý podá stoprocentní výkon, čehož jsme schopní, a přidáme k tomu ten náš nechutný presink a houževnatost, tak věřím, že můžeme uspět," dodává Hybš.

S parťáky bude v pětikolové nadstavbě usilovat o to, aby pod sebe dostali pátou Ostravu a pak přát Slavii ve finále domácího poháru, aby si jako pátí zahráli baráž s vítězem skupiny o Evropskou ligu. Teď však ještě budou chtít sešívané porazit.

Reklama

Související témata: