Hlavní obsah

Komličenko si rekord zaslouží, juchali Středočeši po demolici Teplic

Teplice

Hned dva rekordy přinesl úvodní duel nadstavby 1. fotbalové ligy Skupiny o Evropu. Mladá Boleslav deklasovala osmi brankami Teplice na jejich půdě, čímž vyrovnala rekordní brankový rozdíl ve skóre v utkání nejvyšší soutěže! Kanonýr vítězů Nikolaj Komličenko si navíc připsal dva góly a s 26 zásahy překonal dosavadní brankový rekord Davida Lafaty ze sezony 2011/12.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Nikolaj Komličenko z Boleslavi se raduje z gólu v Teplicích.

Článek

„Jsem moc rád, že náš tým pomohl Komličenkovi ke gólovému rekordu. Za výkony v celé sezoně si to zasloužil," vyzdvihl po utkání trenér Mladé Boleslavi Jozef Weber mimořádné brankové představení třiadvacetiletého ruského kanonýra.

„Moc jsme to Komličenkovi přáli a jsme rádi, že Lafatu překonal hned v prvním možném duelu," přitakal kapitán Středočechů Tomáš Přikryl, který byl autorem přihrávky na druhý Komličenkův gólový zápis v pátečním duelu. Právě ten znamenal vytvoření nového rekordu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Michal Jeřábek z Teplic, Tomáš Přikryl z Boleslavi a brankář Teplic Tomáš Grigar.

Přikryl načal v úvodní minutě potupu Severočechů, kteří v průběhu duelu naprosto zoufale bránili. Hosté měli před brankou prostoru jako bylo volných míst na tribunách. A tak snadno uklízeli jeden míč za druhým do sítě Grigara. „Byl to masakr. Výsledek není úplně typický pro ligu. Nám hodně pomohly dva rychle vstřelené góly během čtyř minut. Skoro z každého útoku do přestávky jsme dali branku. Čtvrtý gól domácí zlomil," měl jasno Přikryl.

„Nikdy jako hráč během více než čtyř set ligových duelů ani jako trenér jsem něco takového nezažil, ale všechno je jednou poprvé. Do půlky jsem neměl hráčům co vytknout. Jen jsem je o přestávce nabádal, ať nepoleví, jdou přidat další branky a udrží čisté konto," vyprávěl Weber a vůbec neřešil, že jeho svěřenci vytvořili rekord v podobě venkovního vítězství a vyrovnali vůbec největší brankový rozdíl v tuzemské soutěži, který dosud držela Slavia s Jabloncem za vítězství 9:1 nad Uherským Hradištěm, respektive 8:0 nad Českými Budějovicemi.

„Mám respekt k soupeři a trenérovi protivníka. Byli jsme mimořádně produktivní a navázali na minulý výkon proti Zlínu, tudíž jsme si vytvořili velmi dobrou pozici pro odvetu," nepodléhal euforii Weber.

„Nechci tvrdit, že je to nenormální. Jestliže jsme dokázali dát osm branek my, mohou je nastřílet v odvetě. I když pro Teplice bude nyní situace hodně těžká," zůstal velice zdvořilý i kapitán Středočechů Přikryl při vidině odvety naplánované na 12. května.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Jozef Weber.

„V šatně jsem řekl hráčům, aby vysoké vítězství přijali s pokorou a připravili se na odvetu," říkal Weber, který při vysokém vítězství nevyužil služeb záložníka Marka Matějovského. „Ráno před zápasem nebyl stoprocentně fit. Nechtěli jsme riskovat, že se jeho stav zhorší, protože jsme očekávali, že rozhodující bude odveta, a tak jsme se rozhodli ho šetřit. Teplicím se ulevilo, když nebyl na soupisce. Ale možná jim to spíše ublížilo," usmál se Weber, jehož svěřenci ukázali neskutečný hlad po gólech.

„Když mám v týmu Mešanoviče s Komličenkem a k tomu Přikryla, je třeba hráče někdy spíše brzdit a připomínat jim, že musí pracovat pro tým i v defenzivě," usmál se po osmibrankové výhře Weber.

Reklama