Hlavní obsah

Deli si připíjel s bossem a zlitý trenér měl jasno, že hráče k domovům doprovázet nebude

Ostrava

Bod jistoty získali, a tak mohli propuknout v euforii! Fotbalová Slavia Praha je popáté v historii samostatné ligy českým šampionem. Prvně pod taktovkou trenéra Jindřicha Trpišovského, i proto jej ještě na ploše ostravského stadionu, kde Pražané v neděli mistrovský titul bezbrankovou remízou zpečetili, zlil ledovou vodou z přepravky na šampaňské náhradní brankář Přemysl Kovář. Oslavy čerstvých šampionů se rozjížděly...

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva brankář Přemysl Kovář, trenér Jindřich Trpišovský a Petr Ševčík ze Slavie oslavují zisk ligového titulu.

Článek
Fotogalerie

„Nejsem naivní, abych si myslel, že hráče udržím po korunovaci na uzdě. Klukům nic zakazovat nebudu, k domovům je rovněž doprovázet nehodlám," usmál se trenér Slavie Jindřich Trpišovský jen pár vteřin před tím, než jej jeho svěřenci zlili ledovou vodou z kádě, v níž se chladilo šampaňské.

Slavia v Ostravě získala potřebný bod po bezbrankové remíze a bezprostředně po závěrečném hvizdu sudího propukla v táboře hostí mistrovská veselice. Hráči i realizační tým se seběhli ve středovém kruhu, v obětí poskakovali a juchali.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hráči Slavie se radují z výhry, která jim zajistila ligový titul.

„Paráda. Kvůli medailím a trofejím hraji," zalykal se štěstím obránce Pražanů Vladimír Coufal, byť na poláskání s pohárem pro mistry si musí počkat do neděle, kdy Slavia po bitvě se Spartou trofej dostane. „Nikdy bych nevěřil, že se toho dočkám," říkal Coufal, jehož před lety z Ostravy vyhodili jako neperspektivního.

Titul slavil i nadšený Tvrdík

Navlečený byl jako spoluhráči do bílého trička s nápisem MISTŘI na hrudi a číslovkou 19 na zádech, na hlavě s bílou kšiltovkou s hvězdou coby znakem Slavie, a rovněž nápisem zvěstujícím, že Slavia je nejlepším mužstvem tuzemské scény finišující sezony.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Lukáš Masopust, Josef Hušbauer a Stanislav Tecl ze Slavie.

Na hlavě ji měl i Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva klubu, který si vychutnal tradiční děkovačku s fanoušky za zády hráčů. „Prožíváme neskutečnou sezonu a doufám, že ji ještě vyšperkujeme," pronesl v připomínce středečního pohárového finále proti Baníku šéf klubu, než si padl do náruče s obráncem Delim a připili si šampusem přímo z láhve.

„Je to krása! I když bezprostředně cítím spíše úlevu, že je titul definitivně Slavie," přiznával Trpišovský, který si mistrovské oslavy užívá prvně v kariéře a pouhý rok a půl poté, co se ve Slavii ujal trenérského žezla.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Kotel slávistický fanoušků na utkání s Baníkem

Když si společně se svěřenci vychutnal děkovačku a všechny oslavné popěvky před šesti sty fanoušky Pražanů, kteří do Ostravy dorazili, došlo na druhou vlnu oslav v šatně Slavie. Hlavní postavou byl brankář Přemysl Kovář, který předříkával mistrovský pokřik a spoluhráči i funkcionáři Slavie v euforii hurónským řevem vše opakovali.

Hlavní díl nedělních oslav čekal na nové české šampiony cestou do Prahy, kterou absolvovali vlakem ve speciálním vagonu. „Určitě klukům povolíme volnější životosprávu. Výhodou je dlouhá zpáteční cesta, kdy z kluků alespoň trošku bezprostřední euforie vyprchá. Ale už v pondělí odpoledne máme trénink. A všechny nás žene obrovská touha po zisku double, které měla Slavia naposledy ještě v protektorátních dobách," připomínal Trpišovský před cestou do Prahy, že Slavia může sezonu ještě vyšperkovat.

Reklama