Hlavní obsah

Slavii se sluší pogratulovat. Tušil jsem, že výsledek bude pro ni nakloněný, přiznává Hořava

Liberec

Když po výhře 2:0 v Liberci střelec vítězného gólu Tomáš Hořava zamířil do kabiny, už věděl, že letos svůj čtvrtý mistrovský titul slavit nebude, neboť Slavia potřebný poslední bod v Ostravě uhrála za bezbrankovou remízu.

Foto: Vít Černý, ČTK

Tomáš Hořava (zcela vpravo) se raduje se spoluhráči z Plzně ze vstřelené branky.

Článek

„Dozvěděl jsem se to až po zápase. Nikdo v šatně nic neříkal, takže jsem předpokládal, že asi neprohrávají. Kdyby přeci jen ano, tak to ještě někdo víc hecuje, ale nic jsem neslyšel, takže jsem tušil, že výsledek bude pro ně nakloněný," přiznal třicetiletý záložník.

Že už si však nejspíše sešívaní první místo utéct nenechají tušil týden po prohře ve vzájemném utkání. „Slavia měla velký náskok a za sezonu celkem málo ztrácela, takže bylo nepravděpodobný, že bude mít nějaký totální výpadek. Do určité míry jsem s tím byl už smířený," prozradil Hořava.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva Jan Kopic z Plzně a Taras Kačaraba z Liberce.

„Asi se sluší jim pogratulovat. Měli dobrou sezonu, uhráli nejvíce bodů, herně se jim taky celkem dařilo. Nás samozřejmě může mrzet zápas na Slavii, kdy jsme tam měli za stavu 0:0 vyloženou šanci," dodal Hořava, který v Plzni odehrál již šestou sezonu.

„Myslím, že jsme uhráli hodně bodů, měli jsme spoustu vítězství. Ale určitě je na čem pracovat, někdy nám výkony trochu drhnuly. Přeci jen jsme vyhrávali občas jen o gól, ale bylo tam i spousta dobrých zápasů," shrnul aktuální ročník, kterou zakončí v neděli posledním duelem skupiny o titul doma s Baníkem.

Třikrát bral zlato, třikrát stříbro. „Za šest sezon jsme nebyli hůř než druzí, to je také celkem úspěch," konstatoval Hořava, který rychlým gólem na stadionu U Nisy ještě vykřesal naději pro případ, že by Slavia s Baníkem padla.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva Jan Kopic z Plzně a Oscar Dorley z Liberce.

„Začali jsme celkem dobře, ale po gólu jsme se trochu podvědomě zatáhli. Liberec má kvalitní mužstvo. Dokáže tady hrát s každým vyrovnanou partii. Bohužel jsme nebyli dopředu natolik kvalitní. Chyběl nám přechod a držení balonu. Zvládli jsme to přes bojovnost a nasazení, dobře jsme hráli v defenzivě," zhodnotil Hořava, který má se západočeským klubem smlouvu ještě na dva roky.

Reklama

Související témata: