Hlavní obsah

Hráčem měsíce je Souček, mezi trenéry uspěl Weber

Praha

Posbíral ocenění na všech frontách. Hráčem měsíce ve fotbalové Fortuna lize za květen byl vyhlášen záložník pražské Slavie Tomáš Souček, který během pěti zápasů nechyběl na hřišti ani minutu a třemi góly z pozice defenzivního záložníka pomohl sešívaným k zisku mistrovského titulu. Mezi trenéry byl podruhé v sezoně oceněn Jozef Weber. Kouč Mladé Boleslavi si se svým týmem vybojoval účast v 2. předkole Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Tomáš Souček se raduje z úvodního gólu v derby se Spartou.

Článek

Záložník Tomáš Souček patřil v průběhu celé sezony k důležitým hráčům Slavie, o čemž svědčí fakt, že vynechal pouhý jeden zápas. S třinácti góly se navíc stal pátým nejlepším střelcem ligy, což je z pozice defenzivního záložníka obdivuhodný počin.

Čtyřiadvacetiletý fotbalista, o kterého je zájem v zahraničí, odehrál v květnu všech pět zápasů nadstavby, když na hřišti nechyběl ani minutu. Během těchto zápasů podpořil své kvalitní výkony i třemi góly a jednou asistencí. Souček svým gólem rozhodl klíčový duel s Plzní (3:1), následně i s Jabloncem (2:1) a prosadil se také v derby proti Spartě (2:1).

Trenér Jozef Weber prožil s Mladou Boleslaví úspěšnou sezonu. Po velkých změnách v zimní přestávce dovedl svůj tým k sedmému místu po základní části a výkony Středočechů se poté stupňovaly v květnové nadstavbě.

Mladá Boleslav v semifinále skupiny o Evropu deklasovala Teplice 8:0 a následně v odvetě remizovala 1:1. Ve finále si pak Středočeši poradili se Zlínem, se kterým sice v prvním utkání padli 1:3, ovšem doma ztrátu smazali a radovali se z postupu. Úspěšná tečka pak přišla v kvalifikačním utkání o Evropskou ligu, v níž Středočeši jediným gólem porazili venku Baník.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články