Hlavní obsah

Petržela nepůjde za kritiku rozhodčích před disciplinární komisi

PRAHA

Olomoucký trenér Vlastimil Petržela se nebude za kritiku rozhodčích po nedělním ligovém utkání v Liberci zodpovídat před disciplinární komisí fotbalového svazu. Ta o tom rozhodla na čtvrtečním jednání.

Článek

"Tyto případy bude komise projednávat pouze za předpokladu, že delegát uvede kritiku do zápisu o utkání," řekl k nečekanému rozhodnutí šéf komise Alexander Károlyi. V oficiálních zápisech po ligovém duelu 19. kola nic takového nebylo.

Petržela po zápase v Liberci ostře kritizoval rozhodčí za to, že upřeli jeho týmu penaltu za Košťálovi ruku. Komise rozhodčích dala později sudím za pravdu s tím, že situaci předcházel Hubníkův ofsajd. Petržela svými výroky podle všeho porušil zákaz nevyjadřovat se během 24 hodin po zápase k výkonu sudích.

Kapitán Sparty Tomáš Řepka, českobudějovičtí obránci David Homoláč a David Horejš a Miloš Brezinský ze Slovanu Liberec vynechají v první lize nejbližší dva zápasy. Disciplinární komise je ve čtvrtek potrestala za osm žlutých karet, které nasbírali v letošním ročníku.

Kulvajt z Bohemians 1905 má zastavenou činnost 

Další tři hráči dostali trest na jeden zápas. Jablonecký Luboš Loučka za vyloučení v utkání v Mladé Boleslavi, Martin Komárek ze Sigmy Olomouc a Tomáš Jirsák z Teplic za čtyři žluté karty.

Ve druhé lize přijde o dva zápasy Lukáš Nechvátal z Bystrce za osm žlutých karet. Poloviční trest dostali za čtyři napomenutí Karel Doležal z Jakubčovic, Lubomír Bogdanov z Blšan, Ondřej Kušnír z Viktorie Žižkov, Jiří Vágner z Bohemians 1905 a Martin Boček ze Sokolova.

Vyloučení Tomáše Kulvajta z Bohemians 1905 v utkání s Bystrcí bude disciplinární komise projednávat na příštím zasedání 29. března, zatím má hráč zastavenou činnost.

Reklama