Hlavní obsah

Kluž - Sparta 1:0Lafata přijel na kontrolu, v duelu s rumunským mistrem následníka neměl

Bad Wimsbach
Aktualizováno

Renomovaný kanonýr David Lafata přijel na inspekci do Rakouska. Během pátečního tréninku mohl být spokojený, letenským střelcům se dařilo. V prvním utkání na soustředění však v sobotu vyšli naprázdno. Fotbalisté pražské Sparty na hřišti v Bad Wimsbachu podlehli CFR Kluž 0:1. Pro čerstvého rumunského mistra šlo o generálku na novou sezonu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Trávník během debutu v dresu Sparty.

Článek

Něco z umění Lafiho, který za svými bývalými spoluhráči dorazil na páteční kontrolu, by se jeho nástupcům hodilo.

Během prvního utkání na soustředění v Rakousku měli víc šancí, ale proměnit nedokázali žádnou. Největší zahodil útočník Kozák, který do druhé půle nastoupil ke svojí premiéře ve sparťanském dresu.

Rumunský mistr byl produktivnější. Svou prakticky jedinou velkou šanci tři minuty před koncem proměnil.

Sparta si tak po výhře 3:1 v Benešově připsala v druhém přípravném duelu první porážku. V Rakousku se ještě utká s Dynamem Moskva a Lincem.

„Nebál bych se říct, že jsme ve druhém poločase předvedli dominantní výkon. Hra po přestávce potvrzuje cestu, kterou jsme si nastavili," říká asistent trenéra Jiří Saňák v rozhovoru pro klubovou televizi.

Mužstvo nastoupilo v rozesatvení 4-3-3, po přestávce přešlo na 4-1-4-1. "Chceme být připravení na ligu i poháry. A v nich můžeme potkat tak silné soupeře, jakým byla Kluž. Každé mužstvo by mělo mít připraveno více variant," poukazuje Saňák.

Přípravné fotbalové utkání v Rakousku:
Sparta Praha - Kluž 0:1 (0:0)
Branka: 88. Tucudean.
Sparta - I. poločas: Nita - Zahustel, Kaya, Lischka, Hanousek - Trávník, M. Frýdek, Hašek - Karlsson, Tetteh, Plavšič.
II. poločas: Heča - Sáček, Plechatý, Štetina, Hanousek (70. Ch. Frýdek) - Kanga, M. Frýdek, Hašek - Hložek, Kozák, Plavšič (76. Tetteh). Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: