Hlavní obsah

Podpis! Baroš stvrdil své rozhodnutí

Ostrava

Potvrzeno! Kapitán fotbalistů Ostravy Milan Baroš ještě z prvoligových trávníků nemizí. Sedmatřicetiletý útočník uzavřel s vedením Baníku smlouvu na další sezonu, stejně starý brankář Jan Laštůvka podepsal kontrakt na dva roky. Klub o tom informoval na svém webu.

Foto: fcb.cz

Milan Baroš a jeho ryze letní sestřih...

Článek

Baroš po konci minulé sezony dával najevo, že neví, jestli ještě bude pokračovat, později se zapojil do přípravy. Bylo zjevné, že se rozhodl neodcházet, a teď podpisem stvrdil, že se konec jeho kariéry vskutku ještě nekoná.

Baroš i Laštůvka jsou klíčovými postavami týmu trenéra Bohumila Páníka. Druhý nejlepší střelec v historii české reprezentace i přes zdravotní problémy dokázal v uplynulé sezoně vstřelit šest gólů, Laštůvka je zase jasnou jedničkou mezi tyčemi. S Baníkem v lize skončili pátí.

„Jsme velice rádi, že spolupráce s oběma hráči bude pokračovat. I v sedmatřiceti letech jsou pořád na hřišti nesmírně platní, díky jejich dlouhodobé vazbě na Baník jsou duší mužstva a přirozenými lídry týmu na hřišti,“ uvedl sportovní ředitel FC Baník Ostrava Marek Jankulovski.

Nepochybuje o tom, že Baníku i v dalším období odvedou skvělé služby. „Vážíme si toho, že je tu máme,“ dodal.

Novou posilou Baníku se stal záložník Rudolf Reiter z Bohemians Praha, který s mužstvem absolvoval již soustředění v Rakousku. S ostravským klubem podepsal smlouvu na čtyři roky s opcí.

"Od prvního dne, kdy jsem do Ostravy přijel, se v klubu cítím velice dobře. Takže jsem rád, že s ním mohu spojit svou budoucnost," uvedl čtyřiadvacetiletý odchovanec Sparty, který za Bohemians 1905 odehrál v lize 59 zápasů a vstřelil čtyři branky. "Je to hráč ve velmi zajímavém věku. Má předpoklady a chuť pracovat, takže věřím, že se v Baníku zabydlí a jednou tady po něm zůstane výrazná stopa," řekl Jankulovski.

Reklama