Hlavní obsah

Plzeň zahájila vítězně. Liberec v závěru otočil bitvu s Baníkem, v Příbrami smír

Aktualizováno

Fotbalisté Plzně vítězně vstoupili do nové prvoligové sezony proti Olomouci, vyhráli 3:1. Liberec uspěl v Ostravě, otočil na 2:1. Příbram hrála s Teplicemi 1:1. Už v pátek Jablonec vyhrál nad Bohemians 2:0. Další zápasy se hrají v neděli a v pondělí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň oslavují gól Jana Kopice na 2:1 v zápase s Olomoucí.

Článek
Fotogalerie

Olomouc s Plzní do dneška prohrála devět z posledních deseti ligových zápasů a 621 minut jí nedala gól. Špatnou sérii se pokusil zlomit nový trenér Radoslav Látal, který nahradil Václava Jílka. Gól jeho svěřenci dali, nicméně prohře nezabránili.

Hosty poslal do vedení Jakub Plšek z penalty, ještě před pauzou srovnal Joel Kayamba. Krátce po vyloučení olomouckého Jakuba Yunise o triumfu úřadujících vicemistrů rozhodl v 72. minutě Jan Kopic a v nastavení přidal třetí gól střídající Jan Kovařík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kopic z Viktorie Plzeň a brankář Olomouce Michal Reichl.

Z plzeňských letních posil se do základní sestavy dostal jen záložník Lukáš Kalvach, který přišel právě z Olomouce. Poprvé od loňského října za Viktorii nastoupil v soutěžním zápase uzdravený útočník Michael Krmenčík.

Liberci se na úvod nové ligové sezony povedl obrat k výhře 2:1 v Ostravě. Baník vedl od deváté minuty gólem Nemanji Kuzmanoviče, po změně stran ale srovnal hostující Jakub Pešek a ve čtvrté minutě nastavení dokonal obrat Roman Potočný. Domácí Robert Hrubý za stavu 1:1 z přísné penalty trefil jen břevno.

Foto: Vladimir Pryček, ČTK

Roman Potočný z Liberce se raduje z rozhodujícího gólu v Ostravě.

Příbram stejně jako před rokem na úvod nové ligové sezony remizovala doma s Teplicemi 1:1. Za oba celky se střelecky prosadily letní posily. Domácí poslal do vedení před poločasem Michal Škoda, za Severočechy srovnal v 72. minutě navrátilec Jakub Mareš.

Nervózní závěr už šance žádnému týmu nepřinesl. Domácí mohli mít radost aspoň z toho, že se po dlouhé zdravotní pauze dostal na hřiště útočník Miroslav Slepička

Fotbalová Fortuna liga
1. kolo:
Ostrava - Liberec 1:2
Branky: 9. Kuzmanovič - 54. Pešek, 90.+4 Potočný
Příbram - Teplice 1:1
Branky: 43. Škoda - 72. Mareš
Plzeň - Olomouc 3:1
Branky: 40. Kayamba, 72. Kopic, 90.+4 Kovařík - 34. Plšek z pen.

Reklama