Hlavní obsah

Letná tentokrát tleskala, Sparta zdolala Jablonec. Slovácko padlo s nováčkem

roj, dos, mmSport.cz
Aktualizováno

Pražská Sparta slaví první výhru v novém ligovém ročníku pod trenérem Václavem Jílkem. V duelu 2. kola s Jabloncem po přestávce zpřesnila mušku a po gólech Hložka a Kangy zvítězila 2:0. Po šokujícím vítězství z úvodního kola na pražské Letné fotbalisté Slovácka doma prohráli s nováčkem z Českých Budějovic 0:2, domácí prostředí naopak naplno využila Olomouc těsnou výhrou nad Zlínem 1:0. Stoprocentní zůstává Opava, která rovněž nejtěsnějším možným skóre udolala Příbram.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty (zleva) Martin Hašek, Guélor Kanga, Michal Sáček a Srdjan Plavšič oslavují gól na 2:0 během utkání s Jabloncem.

Článek
Fotogalerie

Slovácko šokující tříbodový zisk z pražské Letné před svými fanoušky nepotvrdilo. Na jeho hřišti se naopak dočkal prvního vítězství v sezoně nováček z Českých Budějovic. Jihočechy dostal poměrně záhy hlavou do vedení Provod a v závěru jistil výhru střídající Táborský.

Na Hané se střetly dva týmy, které na úvod ročníku vyšly bodově naprázdno. Dlouho bezbrankový duel Olomouce se Zlínem rozhodl po hodině hry domácí Nešpor. Kouč Látal tak mohl se svými svěřenci slavit první výhru, zatímco Zlín zůstává i po dvou kolech bez bodu.

Opava se stejně jako vedoucí Plzeň může pyšnit šestibodovým ziskem. Po úvodním triumfu nad Českými Budějovicemi porazili Slezané gólem Dediče z poslední pětiminutovky i Příbram. Opava tak v této sezoně ještě neinkasovala.

Sparta v novém ročníku poprvé bodovala a částečně odčinila úvodní prohru se Slováckem. Už v prvním poločasu měli domácí výraznou převahu, ale především Kozák postrádal v koncovce přesnost. Až po přestávce a celkem po 221 minutách ukončili sparťané ligovou střeleckou nemohoucnost. Agilní Plavšič poslal ostrý centr do šestnáctky, ligový debutant  Váňa jen přihlížel a Hložek hlavou rozjásal Letnou.

Pojistku zařídil sedm minut před koncem Kanga, který se z dvaceti metrů krásně trefil do horního růžku. Jablonečtí se na odpověď nezmohli a v lize na Letné nevyhráli počtrnácté za sebou.

Program 2. kola první fotbalové ligy:
Pátek
Liberec - Plzeň 1:2
Sobota
Olomouc - Zlín 1:0
Branka: 61. Nešpor
Slovácko - Č. Budějovice 0:2
Branky: 18. Provod, 85. Táborský
Opava - Příbram 1:0
Branka: 85 Dedič
Sparta - Jablonec 2:0
Branky: 62. Hložek, 83. Kanga
Neděle
16:30 Bohemians - Ml. Boleslav
19:00 Teplice - Slavia
Pondělí
18:00 Karviná - Ostrava

Reklama