Hlavní obsah

Kubíček prý vyhrožoval Macelovi, šéf rozhodčích se brání

PRAHA

V českém fotbale doutná spor mezi ředitelem olomouckého klubu Jiřím Kubíčkem a šéfem rozhodčích Luďkem Macelou. Ten tvrdí, že mu Kubíček vyhrožoval po nedělním duelu Slovácka s Olomoucí, v němž Sigma prohrála 0:1 brankou z penalty nařízené v 83. minutě. Kubíček měl Macelu obvinit například z toho, že arbitři olomoucký klub záměrně poškozují, Macela se proti tomu v pondělí ohradil.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Jiří Kubíček

Článek

Kubíček prý Macelovi telefonoval hned v neděli po skončení zápasu. "Podle jeho tvrzení komise jedná na politickou objednávku a nabádá rozhodčí k tomu, aby úmyslně poškozovali olomoucký klub. Jeho další osočování pokračovalo tím, že mi vyhrožoval, že boží mlýny melou pomalu a jistě, že možná do konce léta skončím s prací předsedy komise rozhodčích," uvedl v pondělí v tiskové zprávě Macela, jehož se prý Kubíčkovo jednání dotklo.

"Musím na toto jeho křivé obvinění reagovat a rázně se ohradit. Nikdy v minulosti se nestalo a nestane, aby moje jméno bylo zneužito či jakkoliv spojováno s jeho smyšlenou verzí," dodal Macela.

Kubíček ale v pondělí zase popřel, že by předsedu komise rozhodčích jakkoli zastrašoval. "Nemám na co reagovat a jen doufám, že pan Macela si ten hovor nahrál a doloží ho," řekl Kubíček.

Narážel tím na kauzu bývalého libereckého kapitána Tomáše Zápotočného, kterému disciplinární komise svazu vyměřila pokutu ve výši 150 tisíc korun kvůli výrokům vyneseným po zápase mezi Slovanem a Mladou Boleslaví ve 30. kole loňského ročníku nejvyšší soutěže. Zápotočný naznačil, že se někdo liberecké hráče snažil ovlivnit, ale pak nepřinesl žádný konkrétní důkaz. Za znevážení jména svazu pak dostal pokutu.

Reklama