Hlavní obsah

Trenéři Kotrba a Ščasný nesmí jednou na lavičku

Fotbalové týmy Příbrami a Mostu se budou muset obejít v nejbližším ligovém kole bez pokynů svých hlavních trenérů. Jiří Kotrba a Zdeněk Ščasný byli totiž na čtvrtečním zasedání disciplinární komise potrestáni zákazem jednou koučovat své hráče. Během nejbližších ligových zápasů se nesmí objevit v ohraničeném prostoru hřiště, tedy ani na lavičce. Potrestáni byli za své chování vůči rozhodčím po utkáních Příbrami v Teplicích a Mostu v Ostravě.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér Mostu Zdeněk Ščasný

Článek

Šéf disciplinárky Alexander Károlyi po zasedání vysvětlil, jak jeho komise k trestu došla, a proč nenásledovaly další. "K pokutě jsme nesáhli. V obou případech se sice jednalo o porušení norem, ale bez vulgárních výroků vůči rozhodčím," řekl.

Oba trenéři verdikt přijali bez emocí. "Rozhodnutí disciplinární komise respektuji, ale vnitřně to cítím trochu jinak," uvedl příbramský Kotrba, zatímco jeho kolega řekl, že mu ani nic jiného nezbývá. "Proto to nemá cenu komentovat," prohlásil Ščasný.

Kotrba po utkání v Teplicích podle zápisu a zprávy delegáta hned na ploše přiběhl k rozhodčímu Adámkovi, kterého kritizoval. "Doufám pane Adámek, že vám to sečtou jako tomu našemu Patákovi. O to já se postarám," řekl údajně Kotrba. Ten však tvrdil, že celá citace nebyla uvedena. "Chybí tam konec druhé věty - že se o to postarám hned po utkání v České televizi, jenže ta mi slovo nedala," řekl Kotrba před komisí.

Současně se pozastavil nad tím, že se trenéři nemohou k rozhodčím vyjadřovat. "Když to bude slušnou formou, tak proč bychom nemohli. Takhle jsme fackovací panáci, do nichž se každý trefuje, ale nemůžeme se bránit. Považuji třeba za nedůstojné, že delegát přijde na tiskovku, aby slyšel komentář trenérů," kritizoval kouč rozhodnutí ligového shromáždění z minulého týdne, ale Károlyi ho upozornil, že to není předmětem jednání.

Ščasný vstoupil na trávník v Ostravě, kde se rozčiloval na rozhodčího Radka Kociána proti neuznání gólu. "Jak ty můžeš pískat ligu. Kazíš fotbal, kdo se na to má dívat," křičel Ščasný, jehož musela oddělit od Kociána ochranka. "Skoro to vypadá, jako bych měl boxerské rukavice a to je nesmysl. Rozhodně ale nejsem hrdý na to, že tu před vámi sedím," řekl Ščasný disciplinárce.

Olomouc dostala pokutu 

Disciplinární komise ČMFS potrestala také fotbalový klub Sigma Olomouc, který za nedostatečnou pořadatelskou službu v utkání s Plzní zaplatí pokutu 30 000 korun. Krátce před koncem totiž přilétlo ze sektoru za Daňkovou brankou do šestnáctky hostů několik předmětů.

Za osm žlutých karet vynechá příští dva zápasy zlínská dvojice Penner a Švach a také teplický Lukáš. O polovinu nižší trest si odpykají Janíček ze Zlína, Škerle z Olomouce a slávista Hrdlička. Podmínku na jedno utkání má po vyloučení v poháru Matějovský z Mladé Boleslavi.

Ve druhé lize přijde o dvě kola hlučínský Bogdaň, o jedno pak Vreštiak z Třince, Sňozík z Bohemians 1905, opavský Novák, vítkovický Jakus, Mach ze Sokolova, Kuděla z Jakubčovic, Smutný z Bystrce a Řehák z olomoucké rezervy. Podmíněný trest na jeden duel mají žižkovský Stracený a Nechvátal z Bystrce.

Reklama