Hlavní obsah

Slovácko propadlo v koncovce a jen remizovalo s Mostem 1:1

Fotbalisté posledního týmu tabulky první ligy Slovácko remizovali v utkání 25. kola s Mostem 1:1. Obě branky padly v prvním poločase. Slovácko vedlo od šesté minuty po Šimáčkově střele, vyrovnávací gól zaznamenal ve 21. minutě Mendy. Slovácko nenavázalo na výhru z minulého kola s Olomoucí, trápilo se v koncovce a po sobotním výsledku se mu vzdálila naděje na záchranu.

Článek

Slovácko začalo podle útočných not. Trenér Mostu Zdeněk Šťastný, který kvůli trestu koučoval tým pouze z tribuny, dával časté pokyny svému asistentovi Janu Štefkovi, jak se z náporu vymanit. Celou první čtvrthodinu ale nadšeně hrající domácí fotbalisté hýřili aktivitou a běhavá středová řada vypracovala několik slibných kombinačních akcí. Po jedné z nich se už v 6. minutě Rackova střela odrazila z klubka hráčů k Šimáčkovi, jehož rána šla od tyče za záda brankáře Vaniaka.

Z tlaku si Slovácko vypracovalo i další šance. Po rychlém Ivanově průniku zachraňoval před nabíhajícím Rackem v poslední chvíli obránce Krejčí, vzápětí po rohovém kopu nestačil Ineman hlavou přesně usměrnit míč do opuštěného rohu mostecké branky.

Teprve po dvaceti minutách se Most nadechl k první vážnější akci. Po Piklově přesné přihrávce měl Mendy dostatek času k tomu, aby si zpracoval míč a na jeho ostrou střelou ze dvaceti metrů už brankář Drobisz nedosáhl. S hbitým Mendym měli zadáci Slovácka stále problémy. Ve 25. minutě se dostal ke střele z hranice trestného území Pikl a ránu doprostřed branky jen s námahou odvrátil Racko.

Racko šel sám na Vaniaka 

Zaskočené Slovácko po půlhodině hry opět začalo myslet i na útočnou hru, k zakončení se dostal Kaspřák, ale přehodil soupeřovu branku.

Po změně stran opět Slovácko vsadilo na útočnou hru. Hned po přestávce zahodil vyloženou šanci Racko, jenž běžel sám na Vaniaka. Zbrkle však přehodil nejen gólmana, ale i mosteckou branku. Most se až na malé výjimky ve druhém poločase nedostal na dostřel branky Slovácka. Domácí ale hráli hodně křečovitě, navzdory územní převaze nepřesně kombinovali.

Teprve deset minut před koncem si vypracovali další šanci, Šimáčkovu hlavičku ze dvou metrů k pravé tyči ale stačil Vaniak vyrazit a Ivanova dorážka minula cíl. Most se už zaměřil na bránění remízy a navzdory bojovnosti a snaze už Slovácko na toužebné vítězství nedosáhlo.

Gambrinus liga - 25. kolo:
1. FC Slovácko - FK SIAD Most 1:1 (1:1)
Branky: 6. Šimáček - 21. Mendy. Rozhodčí: Franěk - Lhoták, Večeřa. ŽK: Kubáň, Kaspřák, Šuškavčevič - Zbončák, Krejčí, Prášil. Diváci: 4159.
Slovácko: Drobisz - Kubáň, Šuškavčevič, Ineman, Lysoněk - Kaspřák (73. Filipský), Němčický (85. Brožík), Görner (76. Kúdela), Racko - Šimáček, Ivana. Trenér: Malura.
Most: Vaniak - Krejčí, Suchý, Procházka, Zbončák - Štípek (46. Gašparík), Pikl, Vozábal (65. Schut), Prášil - Brzezina (75. Pešír), Mendy. Trenér: Štefko.

Reklama

Související témata: