Hlavní obsah

Jablonec - Slovácko 6:0Zelenobílí se naladili na odvetu s Jerevanem, zdemolovali děravého soupeře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Doležal 1 : 0
69. Krob 2 : 0
70. Sýkora 3 : 0
87. Kratochvíl 4 : 0
88. Chramosta 5 : 0
90. Sýkora 6 : 0
Záznam online reportáže

Jablonec nad Nisou

Slovácko s Jabloncem neumí. Severočeši povalili tým z Uherského Hradiště ve 3. kole fotbalové ligy jasně 6:0 a neporazitelnost ve vzájemných zápasech natáhli už na jedenáct duelů. Jablonec zaskočil soupeře rychlým gólem. Hosté se však po půlhodině hry vzpamatovali, ještě do pauzy si vypracovali několik dobrých příležitostí na vyrovnání. Domácí však dali hostům lekci z produktivity a ve druhé části přidali pět gólů, na dva nahrál Jan Matoušek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Michal Kadlec ze Slovácka a Miloš Kratochvíl z Jablonce.

Článek

Skóre otevřel už v páté minutě Martin Doležal po krásném centru Libora Holíka. Jediného střelce Severočechů ve čtvrtečním předkole Evropské ligy proti Pjuniku Jerevan nechala obrana Slovácka v šestnáctce trestuhodně nepokrytého a Doležal hlavou trefil přesně levý růžek branky. Stejný hráč mohl ve 33. minutě přidat i druhý gól, jenže střela po přihrávce Jana Matouška mu nesedla.

Jinak to však byli hosté, kdo byl v poslední čtvrthodině před přestávkou nebezpečnější. Nejprve zahrozil ve 31. minutě zblízka z úhlu Milan Petržela, Vlastimil Hrubý byl připravený. Ve 40. minutě aktivní Marek Havlík z přímého volného kopu zatřásl břevnem. O minutu později zase gólovou hlavičku Jana Kalabišky Hrubý skvěle vyrazil na roh. V rušném závěru první půle se o brejku mohli radovat i domácí, střela Acosty k protilehlé tyči šla vedle.

Parta Petra Rady si tři body pojistila v polovině druhého poločasu. V 69. minutě nejprve na 2:0 zvýšil po necelých dvou minutách na hřišti a nezištné přihrávce Matouška střídající Jan Krob, který tak parádně oslavil 200. start v nejvyšší soutěži. A o chvíli později Matoušek zaznamenal druhou asistenci, když krásně nahrál Janu Sýkorovi, jenž své sólo zakončil parádním lobem. V 84. minutě mohl na 4:0 zvýšit Jan Chramosta, Trmal jeho bombu vyrazil na rohový kop. Přesto se na Střelnici ještě třikrát jásalo, v 86. minutě přidal čtvrtý zásah Miloš Kratochvíl, v 88. završil „bůra" Chramosta a v nastaveném čase svou druhou trefu slavil Sýkora. Zelenobílí se jasným triumfem naladili na čtvrteční domácí odvetu s Jerevanem, proti němuž se pokusí napravit prohru 1:2 z prvního duelu.

Fotbalová liga - 3. kolo:
FK Jablonec - 1. FC Slovácko 6:0 (1:0)
Branky: 70. a 90+1. Sýkora, 5. Doležal, 69. Krob, 87. Kratochvíl, 88. Chramosta. Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Pečenka. ŽK: Břečka - Kadlec. Diváci: 2681.
Jablonec: Hrubý - Holík, Jugas, Břečka, Sýkora - Hübschman, Považanec - Kratochvíl, Matoušek (81. Pilík), Acosta (67. Krob) - Doležal (74. Chramosta). Trenér: Rada.
Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Šimko - Daníček (80. Hellebrand) - Petržela (67. Sadílek), Navrátil, Havlík, Kalabiška - Zajíc (63. Sašinka). Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: