Hlavní obsah

Slavia - Kladno 0:0Slavia jen remizovala s Kladnem, titul se jí vzdaluje

PRAHA

Trápení fotbalistů Slavie Praha neskončilo ani v souboji s Kladnem. Na Strahově nedokázali v zápase 25. kola ani jednou překonat hostující obranu a remizovali 0:0. Po čtvrtém zápase bez výhry a bez vstřelené branky se tak Slavii cesta k zisku mistrovského titulu ještě více zkomplikovala. Pražané se sice dostali do čela ligy, ale Liberec se Spartou mají zápas k dobru.

Článek

Domácí Slavia nastoupila opět bez zraněných Latky a Švece a navíc potrestaného Hrdličky a také útočníka Vlčka, kterého nechal domácí trenér jen mezi náhradníky. Naopak do sestavy se vrátili Lukáš Jarolím s Dosoudilem, kteří si odpykali disciplinární trest. Hostující kouč Miroslav Koubek překvapil nasazením teprve osmnáctiletého stopera Beneše, který si odbyl ligovou premiéru.

Slavia do zápasu nevstoupila dobře, už v osmé minutě domácím divákům zatrnulo, když nedorozumění brankáře Vorla s Dosoudilem málem potrestal Simpson, ale špičkou kopačky z velkého vápna minul cíl o půl metru. O dvě minuty později předvedl pěknou akci Kalivoda, přešel přes dva hráče a nebezpečně vystřelil, ale brazilský útočník Gaúcho u vzdálené tyče ze dvou metrů v těžké pozici přestřelil.

Slavia sice měla více času míč na svých kopačkách, ale k ohrožení Pavlíkovy branky se prakticky nedostala. Její hra postrádala přesnější kombinaci, hosté domácí akce narušovali včasným napadáním už ve středu hřiště. K úspěchu nevedly ani dlouhé nakopávané míče.

Gúcho trefil pouze břevno 

Nadějněji vypadala až jednoduchá akce Jandy, který našel Šventa a po jeho centru z levé strany před nabíhajícím Gaúchem na poslední chvíli zasáhl Pavlík. Nejblíže brance byl pět minut před poločasem opět Gaúcho. Po rohovém kopu Jarolíma však skončila jeho hlavička na břevně kladenské branky.

Po změně stran poslal trenér Slavie do hry dva čerstvé útočníky Vlčka s Necidem. Ti dokázali hru rozhýbat a Slavia sevřela kladenské fotbalisty před jejich šestnáctku: Jarolím se pokoušel překvapit střelou z úhlu, ale stoper Šimůnek svému brankářovi pomohl obětavým obranným zákrokem.

Hosté čekali na své šance hlavně při brejcích. V 58. minutě unikl po pravé straně Kalina a hlavička Radzinevičiuse minula branku je těsně. Kladenská defenziva pracovala spolehlivě. Když již zaváhala a na centr nedosáhl ani brankář Pavlík, mířila hlavička Necida mimo tyče.

V 73. minutě po rohu Krajčíka a hlavičce Aračiče skvěle zachránil Pavlík a střela Vlčka skončila ve skrumáži. Hosté v závěru bránili ve všech mužích a míče prakticky jen odkopávali. Když v jasné šanci pět minut před koncem srazili Šventovi hosté ránu na roh, tak se mohli radovat ze zisku cenného bodu.

Slavia Praha - SK Kladno 0:0
Rozhodčí: Jech - Ondo, Pelikán. Bez ŽK: Diváci: 4385.
Slavia: M. Vorel - Krajčík, Dosoudil, Aračič, Hubáček - Kalivoda (46. Necid), Suchý (71. Costa), L. Jarolím, Švento - Gaúcho (46. Vlček), Janda. Trenér: K. Jarolím.
Kladno: Pavlík - Šimůnek, Beneš (46. Farbák), Killar, Hamouz - Kalina, Strnad, Gecov, Čáp - Simpson (55. Cigánek), Radzinevičius (75. Kousal). Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: