Hlavní obsah

Kanonýr Komličenko prý přestoupí do Lokomotivu Moskva

Praha

Blíží se velký přestup. Fotbalový bombarďák Nikolaj Komličenko, nejlepší střelec uplynulého ročníku české nejvyšší soutěže, by měl během pár dní přestoupit z Mladé Boleslavi do Ruska. Čtyřiadvacetiletý kanonýr, jenž nasázel v minulé sezoně ligy 28 branek, by měl posílit Lokomotiv Moskva. Do konce týdne by měl být přestup uzavřen, tvrdí server championat.ru. Středočeši zájem moskevského klubu potvrdili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oslavné gesto Nikolaje Komličenka, kanonýra Mladé Boleslavi, který skóroval v utkání 2. předkola Evropské ligy proti Ordabasy Šymkent.

Článek

Ruský server tvrdí, že o hráče měl zájem rovněž belgický Gent a také řecký PAOK Soluň, nakonec by měl ale působit ve známém moskevském klubu. Komličenko má v Mladé Boleslavi smlouvu do léta 2022. Jeho cena se podle serveru Transfermarkt vyšplhala na 3,5 milionu eur, tedy zhruba devadesát milionů korun. Boleslav za přitom za hráče Krasnodaru zaplatila deset milionů korun.

"Vedení klubu FK Mladá Boleslav eviduje zájem o hráče Nikolaje Komličenka ze stran několika evropských klubů, mezi kterými je i Lokomotiv Moskva. Vzhledem k tomu, že jednání o možném transferu hráče stále probíhají, nebude klub FK Mladá Boleslav informace o možném přestupu v tuto chvíli komentovat," napsali Středočeši v tiskové zprávě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nikolaj Komličenko z Mladé Boleslavi

Komličenko působí v Mladé Boleslavi od léta 2017, nejrpve tam hostoval z Krasnodaru. Letos v lednu pak do do středočeského celku definitivně přestoupil. Ve 32 ligových duelech uplynulého ročníku nastřílel 28 gólů a překonal dosavadní rekord Davida Lafaty.

V novém ročníku se ve třech duelech v lize trefil jednou. Ve 2. předkole Evropské ligy proti Ordabasy Šymkent zařídil gólem remízu 1:1 v úvodním klání a podílel se na postupu do 3. předkola. Komličenko je podle klubu připravený na dnešní odpolední trénink s týmem, který ve čtvrtek čeká první souboj 3. předkola Evropské ligy v Rumunsku proti FCSB. Jestli se ho ale zúčastní i ruský útočník, je v tuto chvíli nejasné.Jestli se ho ale zúčastní i Komličenko, je v tuto chvíli nejasné.

Reklama