Hlavní obsah

Kladno - Teplice 0:2Kladno krizi neukončilo, doma podlehlo i Teplicím

MinutaMin. Tým Hráč Akce
47. Klein 0 : 1
90. Džeko 0 : 2

Fotbalisté Kladna neukončili výsledkovou a herní krizi ani v utkání 26. kola první ligy a prohráli doma 0:2 s Teplicemi. Severočeši rozhodli o svém vítězství ve druhém poločase, když se trefili hned ve 46. minutě Klein a Džeko těsně před koncem. Kladno čeká na výhru už pět zápasů, stejně tak dlouho i na vstřelenou branku, jeho střelci mlčí téměř měsíc a dohromady 488 minut.

Článek

Kladenští už před zápasem označili duel s Teplicemi jako jeden z nejdůležitějších v celé sezóně, protože v případě vítězství by se ligový nováček přiblížil na dosah vysněné záchraně. Tíha okamžiku ale jako by Středočechy svázala. V ofenzivě se vůbec nedokázali prosadit a dokazovali, že jejich sérii čtyř zápasů bez vstřeleného gólu není náhodná.

Průměrný zápas diváky nadchnout nemohl, ale hosté z Teplic, kteří po prohrách na Spartě a v Mladé Boleslavi toužili po bodovém zisku na hřišti soupeře, působili přece jenom vyspělejším dojmem. Prvním varováním byla v šesté minutě táhlá střela Dragouna. Kladno v útočné fázi postrádalo přesnost i invenci, až v 17. minutě po spolupráci útočníků přiťukl Radzinevičius míč Kaciáňovi, ovšem jeho pokus jistě chytil Belic.

Tomu zatrnulo deset minut před poločasem, kdy Čáp vnikl do pokutového území, ale jeho hlavičku za už překonaným teplickým gólmanem vyhlavičkoval z branky obránce Klein. Teplický stoper k plnění obranných povinností minutu po poločase přidal i nečekanou nadstavbu. Po rohovém kopu Doležala si našel místo mezi nedůslednými domácími zadáky a hlavičkou zblízka poslal Teplice do vedení.

Koubkovi nevyšel tah

Domácí tým soupeřova branka srazila ještě víc. Trenéru Koubkovi před druhou půlí nevyšel tah s nasazením ofenzivního záložníka Šelichy, který vystřídal nevýrazného Čápa. Kladno srážela špatná kombinace, k úspěchu nevedly ani bídně zahrávané standardní situace. Domácí ofenzivu nepozvedl ani příchod kanadského útočníka Simpsona, který na podzim zápas v Teplicích nedohrál kvůli těžkému zranění hlavy.

Naději Kladenských vzbudila jen situace z 80. minuty, kdy gólman Belic zaváhal při odkopu a hosté mohli být rádi, že po jeho střetu se střídajícím Kousalem sudí Jára neodpískal penaltu. Teplice mohly náskok zvýšit díky otevřenému prostoru při brejkových situacích, v té nejnadějnější neuspěl Fenin, který zbytečně sóloval místo nahrávky volnému Štohanzlovi.

Na druhé straně Teplice podržel Belic, když chytil trestný kop Hamouze i hlavičku Farbáka. Až v poslední minutě se hosté dočkali uklidňující trefy. Po akci Doležala se míč odrazil k Džekovi, který prostřelil bezmocného Pavlíka a mohl se těšit z jedenácté branky v sezóně.

<tbody><tr class="invert"><td>SK Kladno - FK Teplice 0:2 (0:0)</td></tr><tr><td><strong>Branka</strong>: 46. Klein, 90. Džeko. Rozhodčí: Jára - Lhoták, Pospíšil. ŽK: Kalina (Kladno). Diváci: 2040. </td></tr><tr><td><strong>Kladno</strong>: Pavlík - Šimůnek, Farbák, Killar, Hamouz - Kalina, Cigánek, Strnad, Čáp (46. Šelicha) - Radzinevičius (58. Simpson), Kaciáň (72. Kousal). Trenér: Koubek. </td></tr><tr><td><strong>Teplice</strong>: Belic - Kaufman, Klein, Krmaš, Merzič - Štohanzl, Dragoun, Benát (21. Doležal), Jirsák - Džeko, Dort (74. Fenin). Trenér: Bartl.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: