Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Brno 2:0Boleslav díky Peckovi porazila Brno a drží se ve hře o titul

MinutaMin. Tým Hráč Akce
68. Pecka 1 : 0
86. Holub 2 : 0

Góly útočníka Luboše Pecky dál drží Mladou Boleslav ve hře o mistrovský titul. Středočeši v neděli porazili Brno 2:0 a o vítěznou branku se v 68. minutě postaral právě Pecka, který se letos trefil už pošestnácté a bezpečně vede tabulku kanonýrů. Vítězství Boleslavi čtyři minuty před koncem ještě zpečetil střídající Radim Holub.

Článek

Tým z města automobilů vyhrál počtvrté za sebou, posunul se na třetí místo a na vedoucí Liberec ztrácí čtyři kola před koncem tři body. Brno zůstane osmé.

Mladoboleslavští fotbalisté dobře věděli, že pokud se chtějí udržet v reálné hře o mistrovský titul, nic jiného než vítězství při úspěších Liberce a Sparty brát nemohli. Brňané ale precizní a aktivní defenzivou dokázali očekávaný úvodní nápor Boleslavi otupit a první hrozbou pro ně byla až nepřesná střela Dittricha z úhlu.

Brňané se při svých dvou výjezdech z Mladé Boleslavi pokaždé domů vraceli s prázdnou a dnes mohli na lepší výsledek zadělat ve 23. minutě. Kapitán Trousil ale po centru Polácha a chytrém puštění Kaloudy z deseti metrů přestřelil branku Millera, který v minulých čtyřech zápasech neinkasoval. Na druhé straně se ve 27. minutě vyznamenal brněnský gólman Bureš, když vytáhl nebezpečný trestný kop domácího kapitána Matějovského.

Byl to ale Burešův poslední světlý bod při jeho dnešním vystoupení. Po půlhodině hry totiž hosté odkryli střed hřiště, Abraham skvělým pasem vysunul na zteč Kyselu a toho před pokutovým územím zkosil právě brněnský gólman. Bureš dostal červenou kartu a jeho místo zaujal jednadvacetiletý Libor Hrdlička. Ligového debutanta nejvíc vystrašila povedené střela beka Paláta. Pak Hrdličkovi pomohl i stoper Pavlík, který zachytil nahrávku směřující na volného nejlepšího ligového kanonýra Pecku.

Pecka uspěl přesnou hlavičkou

Drtivý tlak Mladé Boleslavi a s vypětím všech sil bránící Brňané, takové představení nabídl druhý poločas. Domácí svého oslabeného soka po pauze přimáčkli před jeho bránu a tlačili se do velkých šancí. V 53. minutě Pecka po rohu Poláčka střílel jen o pár centimetrů vedle, o tři minuty později bek Kuncl na poslední chvíli zachránil před dotírajícím Sedláčkem, který chvíli před tím přišel oživit boleslavskou ofenzivu.

Po hodině hry zase vytáhl první skvělý zákrok na ligové scéně Hrdlička, když po rychlé akci Abrahama a Pecky báječně vychytal útočníka Kyselu. Brněnský gólman kapituloval až v 68. minutě: přetížený brněnský obrana neodvrátila centr Kysely a kanonýr Pecka se po přesné hlavičce mohl radovat z šestnácté letošní branky a šestého gólu z posledních čtyř zápasů. Domácí dřina ale mohla brzy přijít vniveč, jenže brankář Miller svůj tým podržel, když na brankové čáře chytil tvrdou střelu Trousila.

Domácí ovšem odmítli svůj těsný náskok hájit jen urputnou defenzivou, naopak se dál hnali do útoku. Pecka v dobré šanci trefil jen beka Mazucha a nového muže na trávníku Holuba vychytal Hrdlička. Stejný souboj ale už měl jiného vítěze čtyři minuty před koncem, když si Holub počkal na kolmici Matějovského a zblízka zpečetil mladoboleslavské vítězství. Brňané tak v nejvyšší soutěži prohráli potřetí v řadě a jejich fanoušci už dnes žádali hlavu kouče Josefa Mazury.

FK Mladá Boleslav - 1. FC Brno 2:0 (0:0)
Branky: 68. Pecka, 86. Holub. Rozhodčí: Příhoda - Wilczek, Goňa. ŽK: Pavlík - Matějovský, Palát. ČK: 30. Bureš (Brno). Diváci: 4355.
Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát - Dittrich (53. Sedláček), Matějovský, Abraham, Poláček (86. Rolko) - Pecka, Kysela (74. Holub). Trenér: Uhrin ml.
Brno: Bureš - Mazuch, Trousil, Pavlík, Kuncl (72. Chlup) - Siegl, Polách, Holek, Kalouda (33. Hrdlička) - A. Besta, P. Mezlík (63. Vrána). Trenér: Mazura.

Reklama

Související témata: