Hlavní obsah

Jablonec - Slavia 1:0Slavia nedala branku ani v Jablonci a prohrála 0:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Aračič (vlastní) 1 : 0

PRAHA

Slávistické trápení pokračovalo i v pondělní dohrávce šestadvacátého kola fotbalové Gambrinus ligy v Jablonci. Domácí předčili o titul bojující Slavii v bojovnosti a nasazení a zaslouženě zvítězili 1:0. O jedinou branku utkání se postaral hostující stoper Aračič, který si dal vlastní gól. Slávisté tak v pátém zápase po sobě nedali branku a vypadli tak zřejmě z boje o titul.

Článek

Jablonečtí vstoupili do utkání lépe a již ve 3. minutě musel brankář Slávie Vorel s obtížemi řešit nepovedený pokus Homoly. Stejný hráč pak po rohovém kopu vyzkoušel Vorla tentokrát hlavou, míč se pak dostal k Flachbartovi, který vypálil z dvaadvaceti metrů těsně vedle pravé tyče.

Slavia se v prvním poločase těžko dostávala do svých typických brejkových akcí. Fotbalisté Jablonce soupeře přehrávali ve většině herních činností, ale hlavně v nasazení a bojovnosti. Nejnebezpečnějším pokusem Slavie v prvním poločase byl až Dočkalův přímý kop v nastavení, který jen o decimetry minul levá horní roh Špitovy branky.

Krátce po začátku druhé půle, konkrétně v 52. minutě, měli po Dosoudilově faulu možnost zahrávat přímý kop domácí. Na centr si ale nejlépe naskočil hostující stoper Slavie Aračič a vlastním gólem překonal zkoprnělého brankáře Vorla. Hostující trenér Jarolím reagoval stáhnutím Krajčíka s Hrdličkou ze hriště a do hry poslal Šventa s Necidem.

Na hře a nasazení Slavie se však nic nezměnilo. Naopak v 73. minutě mohl zvýšit Zábojník, ale v běhu netrefil prázdnou branku. Za osm minut se Zeher i celý stadión zlobili na čárového rozhodčího, který zastavil pro milimetrový ofsajd akci domácího útočníka.

Definitivní zmar přivodil slávistům jejich stoper Dosoudil, který se nechal hloupým faulem na půlící čáře vyloučit po druhé žluté kartě. Slávisté tak v pátém utkání v řadě nevstřelil branku a hodně se vzdálili nejen bojům o ligový titul, ale zkomplikovali si i možnou účast v evropských pohárech v příštím ročníku.

FK Jablonec 97 - Slavia Praha 1:0 (0:0)
Branka: 53. Aračič vlastní. Rozhodčí: Kovařík - Slavík, Tulinger. ŽK: Homola, Fukal, Kordula - Dočkal, Necid, Dosoudil. ČK: 89. Dosoudil. Diváci: 5055.
Jablonec: Špit - Zábojník, Fukal, Homola, Loučka (16. Weber) - Baranek, Kordula, Eliáš, Flachbart - Zeher (89. Valenta), Smíšek (90. Nulíček). Trenér: Rada.
Slavia: M. Vorel - J. Vorel, Dosoudil, Aračič, Hubáček - Krajčík (57. Švento), Suchý, Hrdlička (57. Necid), L. Jarolím, Dočkal (62. Janda) - Vlček. Trenér: K. Jarolím.
26. kolo první fotbalové ligy:
AC Sparta Praha - 1. FC Slovácko3:1
FC Tescoma Zlín - FC Baník Ostrava0:0
SK Kladno - FK Teplice0:2
FK Marila Příbram - SK Dynamo Č. Budějovice1:0
FK SIAD Most - SK Sigma Olomouc1:1
FC Viktoria Plzeň - FC Slovan Liberec0:1
FK Mladá Boleslav - 1. FC Brno2:0
FK Jablonec 97 - SK Slavia1:0

Reklama

Související témata: