Hlavní obsah

Vítězný gól, exploze nadšení žádná. Hrdinu Slavie okradli o oslavu

Praha

Podstatné jsou tři body, které jeho branka zajistila. Jinak si ovšem vstřelený gól načasoval na podivné utkání. Fotbalisté pražské Slavie hostili v 5. ligovém kole Liberec na uzavřeném stadionu v komorní atmosféře. Trest za výtržnosti fanoušků tak Lukáše Masopusta okradl o explozi nadšení a pořádnou oslavu. „Už aby byl stadion zase otevřený,“ usmívá se šestadvacetiletý reprezentant.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Masopust ze Slavie Praha a Jan Mikula ze Slovanu Liberec.

Článek
Fotogalerie

Může se cítit okraden. Tradiční exploze nadšení se mu z tribun za vítěznou trefu nedostalo.

„Takhle má člověk z gólu radost, ale není tolik ke slavení. Postrádá euforii, jako kdyby přišlo dvanáct patnáct tisíc lidí. Zvláštní, tréninková atmosféra, jak se všechno ozývá," krčí Lukáš Masopust rameny.

O výhru se postaral hlavičkou po Součkově centru.

„Nechci říkat, že jsem nějaký hlavičkář, pár gólů hlavou ale už mám. Dal jsem jí dokonce i svůj první gól v lize, takže občas se trefím," chlubí se.

Jedna kanonáda, jinak trápení

Sešívaným vytrhl trn z paty. S výjimkou kanonády v Teplicích jsou na začátku sezony málo produktivní.

„Chybí nám trochu lehkost dopředu, nějaká nenápadná přihrávka. Věřím ale, že se všechno vyladí a zakončení bude zase šlapat," říká Masopust.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Masopust ze Slavie a jeho gólová hlavička na 1:0 během utkání s Libercem.

Duel s Libercem byl pro slávisty těžší, než by si přáli.

„Liberec hrál důrazně, agresivně, napadal. Trochu jsme se přizpůsobili jeho hře, moc jsme se nedokázali udržet na balonu."

Mužstvo ještě není v optimální formě.

„Jsme na začátku sezony. Hodně nás bylo na reprezentačním srazu, pauza byla krátká. Je takové náročnější se do toho opět dostat," netají Masopust.

Reklama

Související témata: