Hlavní obsah

Fotbaloví junioři Mazuch a Hable mají namířeno do Itálie

PRAHA

Z českého fotbalu možná už v létě zmizí dvě velké juniorské naděje a obě podle všeho zamíří do Itálie. Zatímco v případě Ondřeje Mazucha se mluví o zájmu dvou nespecifikovaných klubů, hradecký Jan Hable je blízko přestupu do Interu Milán. Oba hráče zastupuje agent Pavel Zíka, který potvrdil, že ho příští týden čekají v souvislosti s dvěma osmnáctiletými fotbalisty klíčová jednání přímo na Apeninském poloostrově.

Foto: ČTK/Igor Zehl

Ondřej Mazuch (vlevo)

Článek

Zamotaná je situace především okolo Mazucha, o kterém se od loňského léta tvrdilo, že se stal hráčem bundesligového Leverkusenu. Německý klub ho nechal v Brně na hostování a měl opční právo, jenže není vyloučeno, že z opce sejde a Mazuch místo na západ vyrazí na jih Evropy. "Příští týden nás čekají některá jednání přímo v Itálii, ale kluby bych nechtěl konkretizovat," uvedl manažer.

Už před časem se však objevily spekulace, že na Mazucha se jezdí pravidelně informovat skauti Juventusu Turín, a v poslední době údajně zintenzivnila svůj zájem také Fiorentina. V obou klubech by mladík našel české spoluhráče: za Fiorentinu hraje Tomáš Ujfaluši, v Juventusu působí řadu let Pavel Nedvěd a v létě tam přestoupí Zdeněk Grygera.

Zatímco u Mazucha je zájemců stále několik, v případě hradeckého mladíka Hableho agent netají, že se jedná o jeho odchodu do Interu Milán. Italský mistr fotbalistovi, který v současnosti vypadl kvůli zranění z nominace pro nadcházející kvalifikaci ME do 19 let, dokonce nabízí zařazení do přípravy s prvoligovým týmem. Zápasy by hrál za juniorský celek, v áčku by mohl nastupovat v přípravě a věnoval se současně studiu.

Reklama

Související témata: