Hlavní obsah

Matějovský: Snad se na konci budeme smát

Jan KrůtaPrávo

Před závěrečnými třemi koly ztrácí Mladá Boleslav na vedoucí pražskou Spartu čtyři body. Kapitán Středočechů Marek Matějovský však stále sní o zisku titulu. "Liga je vyrovnaná, každý může porazit každého," přemýšlí nahlas. Za výhodu považuje dirigent Uhrinova orchestru fakt, že Boleslav nastoupí ještě dvakrát na domácí půdě. "Lidé nás tu ženou," spoléhá se na domácí příznivce.

Článek

Je remíza na Slavii pro Mladou Boleslav ztrátou?

Ve tříbodovém systému to ztráta je. Ještě nás čekají tři kola a uvidíme, co z toho nakonec vyjde. Chceme co nejvýš. Tenhle bod jsme nakonec brali, protože jsme Slavii udrželi v tabulce za sebou. Teď musíme porazit v neděli Ostravu.

Sledujete závěrečné dostihy na čele tabulky hodně?

Každý to sleduje, ale nejvíc se musíme starat sami o sebe. Možná to zní jako fráze, jenže když budou klopýtat ostatní a my nebudeme vyhrávat, je nám to k ničemu. Nejlepší tedy bude třikrát vyhrát, a pak se snad na konci ligy budeme smát.

Může Boleslav získat titul?

Proč by ne? Liga je vyrovnaná, každý může porazit každého. Navíc Sparta teď hraje s Libercem a můžou si taky sebrat body. Bude to ještě hodně zamotané a pro lidi zajímavé.

Napoví v boji o titul zápas Sparty s Libercem hodně?

Neřekl bych, stejně tak klíčové budou pro všechny týmy i další zápasy.

Máte zmapovaný los vašich největších konkurentů?

Zas tak to neprožívám. Vím jen, s kým hrajeme my a že Sparta má teď doma Liberec.

Čím si vysvětlujete, že se nikdo z favoritů nevyvaruje klopýtnutí?

Soutěž je vyrovnaná. Kdo by čekal, že Zlín uhraje něco v Liberci... Už to není takové, že by někdo ligou proplul suverénně. Aspoň je to zajímavější pro fanoušky. O titul se hraje do konce sezóny.

Boleslav hraje lépe v domácích zápasech. Proč?

Našemu stadiónu se nic nevyrovná. Lidi nás ženou, je tam bezprostřední kontakt s fanoušky. Domácí zápasy jsou prostě o něčem jiném.

V čem je největší deviza Mladé Boleslavi před závěrečnými třemi koly?

Jak už jsem říkal, naše domácí zápasy. Dva z nich hrajeme doma a věřím, že se nám je podaří vyhrát. Když něco získáme v Mostě, máme slušnou šanci být vysoko.

V posledním kole hrajete s Libercem a stejně jako vloni může vzájemný souboj mnohé rozhodnout. Přemýšlel jste o tom?

Ani ne. Nikdo z nás netuší, jaká bude situace před posledním kolem. Pokud by zrovna tenhle zápas nakonec rozhodoval o titulu, bylo by to aspoň drama až do konce.

Reklama

Související témata: