Hlavní obsah

Skvělá generálka, lebedili si slávisté po hladkém triumfu. Trenér hráče přesto káral

České Budějovice

Pohodové tříbrankové vítězství představovalo pro fotbalisty pražské Slavie ideální způsob, jak se naladit na úterní úvodní duel play off Ligy mistrů v rumunské Kluži. Úřadující český šampion v páteční předehrávce 6. kola v Českých Budějovicích od první minuty dominoval, jen si musel proti neškodnému soupeři na gólové vyjádření převahy počkat až do 2. poločasu.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Českých Budějovic Jindřich Staněk, jeho spoluhráč Pavel Novák, hráči Slavie Jaroslav Zelený, Júsuf Hilál, Tomáš Souček a českobudějovičtí Lukáš Havel a Lukáš Provod.

Článek

„Pochopitelně je vždy lepší, když se rychle dostaneme do vedení. Ale přestože jsme se v průběhu první půle gólově neprosadili, kluci hráli skvěle," přemítal útočník Pražanů Milan Škoda, který uzavřel gólový účet zápasu třetí brankou.

První půli sledoval na jihu Čech z lavičky a viděl, jak jeho spoluhráči protivníka doslova drtí, jenže Souček, Stanciu, Coufal ani Hilál se nedokázali ani v těch největších šancích prosadit. „Hráli jsme výborně s výjimkou dvaceti či pětadvaceti metrů od branky Dynama. Tam jsme volili zásadně špatné řešení," připustil trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Vysmátý trenér fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský.

Úlevu přinesla hostujícímu týmu parádní trefa letní rumunské posily. Stanciu zpoza vápna napálil nechytatelně míč přesně k tyči Staňkovy branky. „Nicova trefa nám hodně pomohla. Následně jsme se zlepšili při hře v pokutovém území i v jeho blízkosti," věděl Trpišovský.

Jeho svěřenci přidali ještě další dva góly a trávník opouštěli v rozverné náladě. „Byla to skvělá generálka na Kluž. Pro sebevědomí je mnohem lepší jet k utkání po dobrém výsledku, k němuž pomohla výborná hra. Kdybychom v Českých Budějovicích zaváhali, měli bychom následně ztrátu v hlavách," říkal Škoda. „Ztráta by nám na pohodě nepřidala. Ale máme tři body po skvělém výkonu. Dobře jsme se naladili," lebedil si obránce Pražanů Jaroslav Zelený.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Kapitán Slavie Tomáš Souček se raduje.

Pražané si přitom velmi dobře uvědomovali, že střet s Kluží bude mnohem náročnější. „Většina z jejích hráčů má na kontě několik desítek startů v pohárové Evropě," upozornil Trpišovský. „Viděl jsem oba jejich zápasy se Celtikem. Ten mi sice přišel silnější, ale nepostoupil. To dokumentuje kvalitu Rumunů," připustil Škoda.

Reklama