Hlavní obsah

Sparta po krachu v Evropě porazila Baník. Plzeň jen remizovala, Boleslav prohrála

Praha
Aktualizováno

Čeští pohároví zástupci zažili v týdnu na evropské scéně krach a v nedělním programu 6. kola fotbalové Fortuna ligy měli všichni tři šanci na alespoň částečnou nápravu. Tu ale naplno využila jen Sparta díky vítězství nad Baníkem 2:0. Plzeň zažila další zklamání v Teplicích, kde jen remizovala 1:1 a ze čtvrtého místa v tabulce ztrácí na vedoucí Slavii už pět bodů. Mladá Boleslav prohrála 1:2 v Jablonci, který se posunul na druhé místo. Liberec v bitvě ze suterénu tabulky vyhrál v Karviné 1:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Martin Hašek se raduje z úvodního gólu proti Baníku.

Článek
Fotogalerie

Letenští neměli na rozjímání po vyřazení s Trabzonsporem čas, ale vyhecovaný duel s Baníkem zvládli. A to především díky Martinu Haškovi, jenž v první půli vstřelil oba góly zápasu. Sparta tak bodovala v osmém z posledních devíti utkání s Ostravou, z nichž poslední čtyři vyhrála. Baník po dvou výhrách v lize vyšel bodově naprázdno.

Plzeň už potřetí za sebou v lize nevyhrála. Sice protrhla střelecké trápení, ale na úvodní parádní trefu Lukáše Kalvacha z první půle odpověděl v posledních minutách zápasu domácí Jakub Hora. Viktoria tak utrpěla další ztrátu, v Teplicích navíc z osmi posledních zápasů dokázala vyhrát jen jednou.

Mladá Boleslav si chuť po vyřazení od rumunského FCSB nespravila, střelecky se v Jablonci prosadila až v závěru, ale dvougólové manko už stáhnout nedokázala. Jablonec doma v lize vyhrál podesáté za sebou, ale Středočechy dokázal porazit teprve podruhé v posledních deseti vzájemných duelech.

Karviná měla šanci se odpoutat od poslední příčky, ale Liberec na jejím hřišti uhájil nejtěsnější výhru, přestože dohrával bez vyloučených Oscara a Kamsa Mary. Strakův tým tak stále čeká na výhru. V posledních osmi ligových zápasech bez baráže nevyhrál. Slovan si po sérii čtyř porážek připsal vítězství a poskočil na dvanáctou příčku.

Program 6. kola:
Pátek
České Budějovice - Slavia 0:3
Sobota
Opava - Zlín 0:3
Slovácko - Příbram 2:0
Bohemians - Olomouc 3:2
Neděle
Sparta - Ostrava 2:0
Branky: 10. Hašek, 39. Hašek
Karviná - Liberec 0:1
Branka: 18. Pešek
Jablonec - Mladá Boleslav 2:1
Branky: 22. Jovovič, 65. Doležal - 80. Ladra
Teplice - Plzeň 1:1
Branka: 83. Hora - 37. Kalvach

Reklama