Hlavní obsah

Lístky na Baník zmizely. Dva dny po návratu z Turecka čeká Spartu nesmiřitelný rival

Praha

Příjmy z Evropské ligy musí letenský pokladník znovu odepsat. Tak aspoň něco kápne z duelu s nesmiřitelným ostravským rivalem. Lístky na Baník docházejí, v prodeji jsou poslední kousky, hlásila fotbalová Sparta v pátek. V den zápasu už se prodávají jen vstupenky do kotle. Hned dva dny po návratu z neúspěšné turecké mise čeká Letenské další zkouška odolnosti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Poslednímu duelu Baníku na Spartě předcházela pocta zesnulému Josefu Šuralovi.

Článek

Baníku je hej, poslední dva zápasy vyhrál. Naopak Sparta po porážce v Mladé Boleslavi padla i v Trabzonu a potřetí v řadě ztroskotala v Evropě hned v prvním předkole, do něhož zasáhla.

„Samozřejmě jsem zklamaný, protože jsme nepostoupili. Ale musíme jít dál, čeká nás hned v neděli důležitý zápas proti Baníku. Musíme se semknout a získat tři body," zdůrazňuje Florin Nita v rozhovoru pro klubovou televizi.

Rumunský gólman byl hrdinou čtvrteční odvety. Zabránil čtyřem jistým brankám, chytil i penaltu. Porážku 1:2 a vyřazení však stejně neodvrátil.

„Myslím, že v Turecku jsem dělal svoji práci, nic víc. Děkuji Bohu, že byl při mně a pomohl mi k takovému výkonu. A také své rodině, která mě podporuje a držela mi palce," říká skromně.

Doma nezahráli jako vyspělý tým

Kolaps v závěru prvního duelu na Letné přišel mužstvo draho.

„Podle mě jsme šanci na postup ztratili v Praze. Nezahráli jsme jako vyspělý tým. Nedokázali jsme udržet výsledek 2:0, což jsme samozřejmě měli. Ale nebyli jsme dost zkušení a semknutí a oni vyrovnali. Pustili jsme velkou šanci jet tam s náskokem," líčí Nita sebekriticky.

Letenským aktuálně patří až osmá příčka v ligové tabulce. Ve čtyřech posledních domácích zápasech s Baníkem dala Sparta pokaždé tři branky. Jen jednou v historii české ligy se stalo, že by duel skončil 0:0. V utkáních s Baníkem je k vidění hodně karet a vůbec nejčastějším výsledkem je remíza 1:1.

Další pokus nastartovat sezonu

„Roli hraje více aspektů. Jedním z nich je únava, protože jsme přiletěli v pátek k ránu. Máme jen dva dny na dobrou regeneraci. Druhým aspektem je dostat se ze zklamání, že jsme nepostoupili do další fáze kvalifikace Evropské ligy. Vše musíme zvládnout, abychom mohli uspět proti Baníku," poukazuje asistent Michal Horňák.

„Pro nás nic jiného než vítězství není. Potřebujeme to zlomit a nastartovat sezonu, protože se nám výsledkově bohužel zatím moc nedaří," uvědomuje si.

Na třaskavý duel platí podmínka od disciplinární komise. Pokud by ze strany fanoušků Sparty došlo k použití dělbuchů nebo masivnímu odpálení pyrotechniky, bude muset odehrát jedno domácí utkání bez fanoušků v kotli.

Zápas se hraje od 15:00, online přenos můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama