Hlavní obsah

Účet ultras Baníku na stadionu Sparty: napadení pořadatelé, sudy létaly do lidí, 28 zadržených

Praha
Aktualizováno

O další skandál se v neděli postarali fotbaloví chuligáni. Příznivci ostravského Baníku neunesli prohru v 6. ligovém kole na hřišti Sparty a výsledkem jejich řádění přímo na stadionu bylo šest zraněných lidí. Policie při rychlém zákroku zadržela osmadvacet rowdies.

Policisté museli zasahovat na stadionu Sparty proti ultras BaníkuVideo: Pavel Jaňurek, Sport.cz

 
Článek

Řádění ostravských fans odstartovalo napadení hasiče a následně i pořadatelů v ochozech letenského stadionu. Na místo proto byla povolána policejní zásahová jednotka. "V okamžiku, kdy policisté vstoupili na stadion, pokračovalo nejen napadání pořadatelů, fanoušci ale rovněž házeli do lidí sudy s pivem ze stánku," přiblížila pro Sport.cz situaci na stadionu tisková mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Při následném zákroku skončilo v policejních antonech osmadvacet výtržníků. "Policisté okamžitě zakročili a omezili na osobní svobodě dvacet osm osob s podezřením na různé přestupky a trestné činy. Zadržení byli převezeni na různá oddělení, kde budou podrobeni výslechům a dalším úkonům. Zítra upřesníme klasifikaci jejich přečinů," upřesnila Kropáčová.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Policisté zadrželi po utkání se Spartou několik fanoušků Baníku Ostrava kvůli výtržnostem na stadionu.

Na místě musela zasahovat rovněž záchranná služba, podle policejní mluvčí bylo zraněno pět pořadatelů a jeden zasahující policista. Jeden pořadatel byl s vážným zraněním převezen do nemocnice.

Zbylé fanoušky Baníku policisté po zákroku doprovodili na nádraží v pražských Holešovicích, kde na ně čekal speciální vlak. "K žádným dalším komplikacím nedošlo. Cesta zpět probíhá pod dohledem ostravských policistů," doplnila Kropáčová.

Reklama

Související témata: