Hlavní obsah

Teplice - Plzeň 1:1Paráda Plzni nestačila, znovu ztratila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Vlkanova 0 : 1
83. Hora 1 : 1
Záznam online reportáže

Robert NeumannSport.cz

Tři dny po čtvrtečním vyřazení z bojů o Evropskou ligu zažili fotbalisté Plzně další zklamání. Ve včerejším duelu první ligy remizovala 1:1 na půdě Teplic. Do vedení je sice poslal parádní trefou z přímého kopu sváteční střelec Kalvach, v závěru ale domácí zaslouženě srovnali Horou. Viktoria po šesti kolech nabrala na vedoucí Slavii už pětibodové manko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Kalvach se proti Plzni parádně trefil. jeho gól ale Viktorii na výhru nestačil. Ilustračn foto.

Článek

Proti Antverpám Západočeši herně procitli, předvedli strhující výkon. Na Stínadlech ale opět nasadili ligové tempo. Proti Severočechům už vyrukovali bez svého režiséra Hrošovského, který po odvetě s Antverpami odcestoval do svého nového působiště, belgického Genku. Kapitánskou pásku po něm převzal stoper Jakub Brabec.

Nudný úvod na pár minut přerušila pasáž, kterou odstartoval pokus Hlouška. V 19. minutě Stínadla už už křičela gól. Žitný se zjevil úplně sám před Hruškou, míč mu sice odskočil, ale pořád měl solidní pozici. Míč po jeho ráně směřoval za záda Hrušky, těsně před brankovou čarou ho ale vykopl Hloušek. Krátce poté se hnaly do přečíslení hosté, Kayamba ale volnému Krmenčíkovi nedokázal přihrát.

Kalvach se trefil parádně

Další vzrušení přišlo až s přímým volným kopem v podání Kalvacha. A pořádné. Letní posila Západočechů vykouzlila báječný kop před zeď, z 28 metrů zakroutil míč do šibenice. Grigar se mohl natahovat, jak chtěl, neměl nárok. Byla to Kalvachova třetí ligová trefa, předtím se dvakrát prosadil za Olomouc.

Severočeši po přestávce podnikli útok do otevřené obrany, Hora na zadní tyči hlavou ale nezamířil přesně. Stejně si vedl Mareš. Plzeň, která se ve druhém poločase octila pod tlakem, mohla z ojedinělé akce navýšit vedení Krmenčíkem, po úniku a přihrávce Havla však nestihl zakončit. Domácí dál Viktorii mačkali, vyrovnání viselo ve vzduchu. Nakonec přišlo díky povedenému voleji Hory.

FK Teplice - Viktoria Plzeň 1:1 (0:1)
Branky: 83. Hora - 37. Kalvach. Rozhodčí: Berka - Kubr, Kříž - Orel (video). ŽK: Kodeš, J. Mareš - Brabec, Hloušek, Krmenčík, Mihálik. Diváci: 5241.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, P. Mareš - Hora, Kodeš, Jindráček (78. Vyhnal), Kučera (54. Trubač), Žitný (41. Moulis) - J. Mareš. Trenér: Hejkal.
Plzeň: Hruška - Havel, Pernica, Brabec, Hloušek - Kalvach, Janošek (66. Chorý) - Kayamba (76. Mihálik), Hořava, Kopic - Krmenčík (85. Beauguel). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: