Hlavní obsah

Trpišovskému risk ve vršovickém derby vyšel, vysoké výhry slaví i Karviná a Příbram

škv, rjm, dosSport.cz
Aktualizováno

Fotbalisté Slavie sice v sedmém kole domácí nejvyšší soutěže proti Bohemians šetřili kvůli odvetě čtvrtého předkola Ligy mistrů s Kluží řadu svých opor, vršovické derby ale i tak ovládli jednoznačně 4:0. Stejným poměrem přejela Příbram doma Jablonec, ještě více branek viděli fanoušci ve Zlíně, který podlehl nečekaně Karviné 1:4.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha během děkovačky s fanoušky po výhře nad Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský udělal oproti poslednímu zápasu s Kluží v předkole Ligy mistrů hned deset změn v sestavě, riskantní tah mu ale vyšel. Sešívaní porazili ve vršovickém derby Bohemians 4:0, v čele neúplné tabulky mají na druhý Jablonec už šestibodový náskok, a příjemně se naladili na středeční odvetu s rumunským celkem v boji o základní skupinu LM.

Červenobílé nasměroval za výhrou už v deváté minutě parádní trefou z trestného kopu kapitán Hušbauer, ve druhém poločase přidali další góly stopeři Frydrych s Kúdelou a záložník Traoré. Klokani hráli poslední půlhodinu o deseti, když červenou kartu viděl Vacek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský udílí pokyny Rumunovi Balutovi.

Příbram sice poslední dva zápasy s Jabloncem prohrála při celkovém skóre 0:9, v sobotu si ale na týmu vedeném koučem Petrou Radou smlsla a deklasovala ho 4:0. Skóre otevřel už ve třetí minutě Soldát. Dvakrát se pak trefil Michal Škoda, který už v tomto ligovém ročníku nasázel pět branek, jednou Jan Rezek.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Fotbalisté Příbrami děkují fanouškům po vyhraném utkání.

V lize už v probíhající sezoně není tým, který by nevyhrál. Jako poslední se triumfu dočkala Karviná, která překvapivě hladce zvítězila ve Zlíně 4:1. Svěřenci Františka Straky ukázali skvělou efektivitu, když gól vstřelili z každé střely mířící mezi tři tyče. Zlín dohrával od 51. minuty o deseti, když se za stavu 0:1 vykartoval Azackij.

Program 7. kola:
Pátek
Olomouc - Teplice 2:0
Ostrava - Slovácko 3:0
Sobota
Zlín - Karviná 1:4
Branky: 90+2. Jiráček - 11. Bukata, 59. Marek Hanousek, 64. Petráň, 77. Puchel.
Příbram - Jablonec 4:0
Branky: 3. Soldát, 31. a 74. Michal Škoda, 70. Rezek.
Slavia - Bohemians 4:0
Branky: 9. Hušbauer, 49. Frydrych, 56. Kúdela, 90+1. Traoré.
Neděle
16:30 Plzeň - Opava
16:30 Ml. Boleslav - Č. Budějovice
19:00 Liberec - Sparta

Reklama